Privatøkonomi

Hvad kommer Model 3 til at koste i Danmark? Tesla vil offentliggøre priser »inden nytår«

Tesla-kunder i Danmark må væbne sig med lidt mere tålmodighed.

Tesla-kunder i Danmark væbne sig med lidt mere tålmodighed. Ingen priser er endnu afsløret. Foto: Tesla

Mens elbilproducenten Tesla har offentliggjort priserne på forskellige udgaver af Model 3, kan Tesla-kunder i Danmark komme til at vente i et par uger mere. Tesla oplyser således til Finans, at selskabet vil løfte sløret for priserne »inden nytår«.

Det sker, samtidig med at der bliver åbnet for den såkaldte konfiguration. Det vil sige, at de kunder, der har reserveret en Tesla, kan foretage de sidste valg.

I Sverige kommer basisprisen på en Model 3 Dual Motor All Wheel Drive til at ligge på 650.200 svenske kr., mens Model 3 Performance kommer til at ligge på 767.200 svenske kr. Med dagens valutakurs svarer det til henholdsvis 469.000 danske kr. og 554.148 kr.

På baggrund af de svenske priser har FDM spekuleret i, hvad de danske priser for Model 3 kommer til at ende på. Forbrugerorganisationen anslår i en artikel, at prisen på en Model 3 Long Range Dual Motor Performance kommer til at ligge på ca. 700.000.

Adspurgt om man i Tesla kan nikke genkendende til priseksemplerne fra FDM for Model 3 i Danmark, lyder svaret fra Maria Lantz, der er pressemedarbejder for Tesla i Sverige, Finland og Danmark:

»Der findes ingen officielle priser på Tesla Model 3 i Danmark endnu.«

Hvornår den første Model 3 kommer ud på de danske landeveje er endnu uvist.

»Leverancer af Model 3 vil begynde i Europa i februar, og leverancerne vil blive prioriteret ud fra reservationsdato, leveringssted og tilvalg,« skriver Maria Lantz.

Læs også
Top job