Privatøkonomi

Skattemyndigheder var advaret om manglende boligskat

Furesø Kommune fortalte, at specifikke boliger ikke blev beskattet, men Skat gjorde intet i tre år.

Artiklens øverste billede
Skat vidste i 2015, at der var boligejere, som ikke betalte skat. I tre år blev intet gjort. (Arkivfoto) - Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Furesø Kommune henvendte sig i 2015 til det daværende Skat for at gøre opmærksom på, at der på to specifikke ejendomme ikke blev betalt boligskat. Skat svarede, at de ville se på sagen.

Tre år senere var fejlen ikke rettet. Og i sidste uge kom det frem, at 1200 boligejere i mindst 10 år ikke har betalt boligskat.

Forløbet beskrives lørdag i avisen Berlingske.

Skat er siden 2015 blevet splittet op i flere forskellige styrelser. Den ene - Vurderingsstyrelsen - forklarer til Berlingske, at fejlen er opstået, fordi grundene er blevet registreret som ubeboede. Selv om der altså i virkeligheden stod et hus på.

Beskatning af ejendomme er groft sagt delt op i to. Der betales ejendomsværdiskat til staten. Og der betales grundskyld til kommunen.

Da staten ikke har troet, at der var en ejendom af værdi på grundene, har den ikke opkrævet skat.

Vurderingsstyrelsen fortæller Skat, at sagerne fra de 1200 ejendomme er relateret til ejendomsværdiskat. Styrelsen er ikke nået til en bunke med sager om manglende betaling af grundskyld endnu.

Dermed er der muligvis endnu flere sager på vej. Styrelsen har endnu ikke et overblik, men oplyser Berlingske, at der kan være tale om op til 1000 yderligere ejendomme.

Berlingske og Danske Banks cheføkonom, Las Olsen, har regnet sig frem til et groft skøn på, hvad staten muligvis har tabt på den manglende boligskat.

Hvis man gange det gennemsnitlige beløb betalt i ejendomsværdiskat og grundskyld i perioden, er staten gået glip af et beløb i størrelsesordnen 350 millioner kroner.

En af de 1200 ejendomme blev i periode overtaget af Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen. Ifølge Berlingskes oplysninger har S-formanden dog selv sikret sig, at der betales den retmæssige skat.

/ritzau/

Ritzau

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.