Privatøkonomi

Under 5.000 kroner pr. kvadratmeter: Her får du mest hus for pengene

Der er stor forskel på, hvor meget hus man kan få for pengene rundt om i Danmark.

Tønder Kommune er en af de kommuner, der har en udbudskvadratmeterpris på under 5.000 kr. Foto: Hanne Boock. I Danmarks sydligste by, Gedser, koster de udbudte huse i gennemsnit 4.516 kr. pr. kvm. Foto: Lars Hansen. Ringkøbing er også et af de steder, hvor man kan købe villaer og rækkehuse til en lav pris. Foto: Picasa.

Drømmer du om en bolig med albuerum og god plads, men vil samtidig helst ikke betale mange millioner kroner? Så er der nogle områder i Danmark, hvor det bedre kan betale sig at begynde at lede.

Det viser dugfriske tal fra Boliga, som har opgjort de gennemsnitlige udbudskvadratmeterpriser for villaer og rækkehuse i hvert postdistrikt den 4. januar 2019.

Faktisk er der flere steder i landet, hvor du kan købe et hus til helt ned under 5.000 kr. pr. kvm. Til sammenligning skal du i gennemsnit slippe næsten 70.000 kr. i København K.

Det billigste sted at købe hus i øjeblikket er på Sydhavsøerne, hvor man i en by som Horslunde på det nordlige Lolland kan købe huse til en kvadratmeterpris på 4.263 kr.  

Du kan også tage videre til Falster og Danmarks sydligste by Gedser, hvor de udbudte huse i gennemsnit koster 4.516 kr. pr. kvm.

Langt fra København?

Netop de lave kvadratmeterpriser er blandt andet en konsekvens af, at området i mange år har lidt under den forestilling, at det er meget langt væk fra alting. Ligesom der også generelt har været en tilstrømning mod landets største byer. 

- Folk skal huske, at der ikke er længere til København hernede fra, end der er fra København og herned. Det begynder så småt at gå op for flere og flere, siger ejendomsmægler John Ole Hansen fra mæglerfirmaet af samme navn.

- Vi har folk, der kommer ned fra København og køber et flexhus, som de bruger i fritiden, og når de vil nyde deres otium i fred og ro. Der er også unge børnefamilier, der flytter herned, fordi de ikke vil have børnene til at gå i børnehave og skole i storybyen, siger han til Boliga. 

Sydhavsøerne er ikke det eneste sted i landet, hvor man kan købe villaer og rækkehuse til en lav pris. I Sønderjylland - særligt i Tønder Kommune - ligger udbudskvadratmeterprisen også under 5.000 kr. flere steder. Det samme gælder i blandt andet. Ringkøbing-Skjern Kommune.

I Nordjylland er der også flere kvadratmeter at komme efter for den beskedne pengepung: For eksempel i Østervrå mellem Aalborg og Frederikshavn, hvor du kan købe hus for 5.335 kr. pr. kvm. 

Se landets billigste huse her

https://www.boliga.dk/soeg2/gemtsoegning/?guid=ff90cdb9-7aa9-4f48-8663-c3a65b6d061f

BRANCHENYT
Læs også