Privatøkonomi

»Folk kommer ind og tømmer en plastikpose fyldt med uåbnede kuverter med rykkere ud over bordet«

Flere end 2.340 mennesker fik sidste år råd om, hvordan de kan slippe ud af deres gæld hos en af Forbrugerrådet Tænks over 120 økonomi- og gældsrådgivere. Ifølge Økonomi- og Gældsrådgivningen kan der findes løsninger for de fleste.

Uanset om gælden er til banken, det offentlige eller mobilselskabet - eller alle tre - kan der for det meste findes en løsning, siger Økonomi- og Gældsrådgivningens projektchef Lone Buchardt og projektkonsulent Lui Vestergaard Lundin. Foto: Nicolai Lorenzen.

Her kommer folk først, når de har givet op. Når de ikke kan låne flere penge til at dække betalingerne på de kreditter, de allerede har taget for at kunne betale huslejen, mobilselskabet eller varmeregningen. Og når kontoen og køleskabet er tomme, skønt måneden lige er begyndt.

»Vi er den sidste udvej. Ofte ser vi, at folk kommer ind og tømmer en plastikpose fyldt med uåbnede kuverter med rykkere ud over bordet. De har ikke turdet tage telefonen i månedsvis. Så sætter vi os ned og begynder at danne os et overblik over, hvor slemt det er,« fortæller Lone Buchardt...

BRANCHENYT
Læs også