Privatøkonomi

Gennemsnitlig vurdering på over 12 millioner: Her er Danmarks dyreste veje

Landets dyreste gade er Lemchesvej, hvor den gennemsnitlige offentlige vurdering af husene lyder på 12,2 millioner kroner. Foto: Claus Borg & Partner

Der kan være poppel-allér, brostensbelagte gader, direkte adgang til havet, eksklusive biler langs kantstenene, skinnende messingskilte på dørene - og alt derimellem.

Helt sikkert er det dog, at når ejendomsmæglerne kaldes ud til disse adresser, så skal der tales nuller. For selvom gaderne ligger i hver sin ende af landet, har de det tilfælles, at de hver især rummer kasserne, der er vurderet til at være landets absolut dyreste.*

12,2 millioner kroner lyder den gennemsnitlige offentlige vurdering af husene på Lemchesvej i Hellerup i Københavns Omegn på.

Det gør gaden til landets samlet set dyreste, man kan have stående på sit sygesikringskort.

De næst- og tredjedyreste veje i landet ligger begge i Nordsjælland i Øresundsbyen Vedbæk.

Med gennemsnitlige offentlige vurderinger på henholdsvis 11,98 og 11,68 millioner kroner er det nemlig Immortellevej og Vedbæk Strandvej, der således sammen med Lemchesvej ikke bare udgør landsdelens men også landets samlede top. Det viser oplysninger fra Boliga.dk.

Østjylland fører an

Ser man bort fra liebhavernes evergreen-kommuner i og lige nord for hovedstaden, er det den østjyske-landsdel, der har landets gennemsnitligt dyreste gade.

Det er Risskov, der lægger postnummer til, og selve adressen lyder samme navn som en tilsvarende eksklusiv adresse i København, nemlig Ryvangs Allé, der strækker sig fra Nordre Strandvej og ud til Aarhus Bugt. De offentlige vurderinger af husene på vejen lyder i gennemsnit på 6,5 millioner kroner, oplyser Boliga.

I Vestjylland hedder den dyreste vej målt på de offentlige vurderinger Bollervej, på Østsjælland er det Peyronsvej, og i Nordjylland er det Constancevej i Aalborg, hvor områdets dyreste hushandel sidste år også fandt sted til hele 15,3 millioner kroner.

Det er således i Sydjylland, på Fyn, Vest- og Sydsjælland og på Bornholm, at de gennemsnitlige vurderinger på områdeternes dyreste veje er lavest. Her lyder vurderingerne nemlig på mellem godt 4,5 og 2,5 millioner kroner.

Landsdelenes dyreste veje er således: Stranden i Sydjylland, Rønne Allé på Fyn, Bjælkehovedvej i det vest- og sydsjællandske og Grammegårdsvej på Bornholm.

Her kan du se vejene med de højeste offentlige vurderinger i din landsdel


*I statistikken er der kun medtaget veje med minimum 20 BBR-enheder. De gennemsnitlige priser er et udtryk for de offentlige vurderinger, der ikke er opdateret siden 2011 - der tages derfor forbehold for disses nøjagtighed.

BRANCHENYT
Læs også