Derfor kan din p-afgift være ulovlig
Kun private p-selskaber, der er tilmeldt det nye Parkeringsklagenævnet, kan lovligt udstede p-afgifter.
Hvis du for nyligt har fået en p-afgift for at holde ulovligt, kan det være en god idé at tjekke, om det firma, der har udstedt afgiften, er tilmeldt det nye Parkeringsklagenævnet.
Er p-selskabet ikke tilmeldt, kan det nemlig ikke lovligt udstede p-afgifter - og så skal du ikke betale. Det skriver FDM.
Parkeringsklagenævnet trådte i kraft den 1. juli 2018, men ifølge FDM har flere p-selskaber først tilmeldt sig senere. Det betyder, at de frem til deres tilmelding ikke har kunnet udstede gyldige p-afgifter.
Har du eksempelvis fået en p-afgift den 15. september, men p-selskabet først er tilmeldt Parkeringsklagenævnet den 1. oktober, er denne ikke gyldig.
»Uanset om det enkelte p-selskab er tilmeldt Parkeringsklagenævnet eller ej, skal man selvfølgelig altid overholde de regler, der gælder for den pågældende parkeringsplads. Får man alligevel en afgift, man mener, er forkert, er det stadig vigtigt, at man klager til p-selskabet. Her kan man så gøre opmærksom på, at selskabets afgift ikke er gyldig, da det ikke er tilmeldt klagenævnet,« siger juridisk konsulent i FDM Dennis Lange.
Parkeringsklagenævnet blev oprettet, fordi mange utilfredse bilister oplever, at det er svært at komme i kontakt med parkeringsselskaberne, når bilisterne vil klage over deres p-afgift.
Får du en p-afgift, du ikke er enig i, skal du først klage til det pågældende p-selskab, som behandler din klage, inden du kan gå videre til Parkeringsklagenævnet.
Det koster 175 kr. at klage til Parkeringsklagenævnet. Du får dog gebyret igen, hvis du får medhold.
I Danmark er det kun muligt at indbringe en klage, hvis p-afgiften er udstedt af et privat parkeringsselskab.
Du kan se her, hvilke p-selskaber der er tilmeldt det nye klagenævn.