Privatøkonomi

Langsigtede usikkerheder kan drille Ørsted

I de forløbne måneder er nogle af Ørsteds langsigtede risici steget mere end de positive nyheder. Derfor bør man måske ikke købe aktien lige nu.

Ved dette års begyndelse mærkede Ørsted A/S’ aktionærer og ledelse, at staten fortsat er storaktionær i Ørsted med 50 pct. af aktierne. Det endte med et drama i medierne, hvor et flertal af politikerne underkendte den salgsplan af divisionen Customer solutions, som ledelsen i Ørsted ellers kundgjorde den 26. juni sidste år. Dette forretningsområde omfatter rene danske aktiviteter inden for f.eks. eldistribution og elsalg.

Frasalget havde ikke været revolutionerende for selskabet, men det havde givet selskabet en skarp fokusering på kerneforretningen, nemlig grøn elproduktion fra vindmøller, specielt fra havmøller. Divisionen har hørt til virksomheden gennem årtier, og derfor er forretningsområdet ikke fremmed, men strategisk uønsket, hvilket ikke er optimalt. Og da politikkerne på Christiansborg nu har trukket kortet, som hedder politisk intervention i Ørsteds kommercielle drift, så består risikoen, at det kan ske igen, hvilket er en usikkerhedsfaktor, der trækker ned i min vurdering af, hvor attraktivt selskabet er at investere i...

Læs også