Privatøkonomi
0

Tesla trækker håndbremsen på spareplan: Nu bliver priserne hævet

På mindre end to uger er Tesla gået fra at ville lukke en stribe butikker og sænke priserne til nu at hæve priserne.

Elon Musk ved Tesla-fabrikken i Fremont. Foto: Maurizio Pesce/Wikimedia Commons.

Elon Musk og Tesla har trukket håndbremsen for at kunne lave en 180 graders-vending. Den amerikanske elbilproducent vil nu hæve priserne. Elbilproducenten oplyser, at priserne på verdensplan vil blive sat op med ca. 3 pct. Det fremgår af et indlæg på Teslas blog.

Den nye udmelding fra Tesla kommer, mindre end to uger efter at Tesla offentliggjorde planer om at lukke en stor del sine næsten 400 butikker på verdensplan. I den forbindelse meddelte bilproducenten, at den ville flytte salget fra butikkerne over på nettet i bestræbelserne på at sænke priserne på sin Model 3.

»I løbet af de seneste to uger har vi evalueret hver eneste Tesla-butik, og vi har besluttet at holde betydeligt flere butikker åbne, end vi tidligere har udmeldt, imens vi fortsætter med at evaluerer dem i de kommende måneder,« fremgår det af bloggen.

Tesla vil nu kun lukke halvt så mange butikker som tidligere udmeldt, og dermed vil bilproducenten kun opnå halvt så store besparelser i forhold til det tidligere udmeldte, og det vil altså resultere i prisstigninger.

Prisstigningerne vil slå igennem den 18. marts, og Tesla oplyser, at de vil gælde for de dyre versioner af modellerne Model 3, S og X. Tesla vil dermed stadig holde fast i en Model 3 til en pris på 35.000 dollars.

Kovendingen fra Tesla betyder dog ikke, at man går væk fra planen om at flytte salget online.

»Salget på verdensplan vil stadig blive flyttet online. Potentielle Tesla-ejere, der kommer ind i en butik, vil få vist, hvordan de bestiller en Tesla på deres telefon på et par minutter. Og den generøse returpolitik på 1.000 mil eller syv dage, bør lette behovet for de fleste prøvekørsler. Dog vil biler stadig være tilgængelige for prøvekørsler i butikkerne på potentielle Tesla-ejeres anmodning. Butikker vil også have et lille antal biler på lager til de kunder, der ønsker en Tesla med det samme,« skriver Tesla på sin blog.

BRANCHENYT
Læs også