Privatøkonomi
0

Luksus i lange baner: Guldet vælter ind hos Europas rigeste mand

Den 70-årige franskmand Bernard Arnault har set sin formue vokse med over 100 mia. kr. – alene i år.

Bernard Arnault, storaktionær i LVMH Group - og en af verdens rigeste mænd. AP Photo/Christophe Ena

Modetøj, tasker og dyr champagne er som regel med til at gøre os fattigere.

Men for den franske mangemilliardær Bernard Arnault er det en særdeles indbringende forretning, der nu har gjort ham til verdens tredjerigeste person. Det skriver Bloomberg.

Bernard Arnault er formand, direktør og storaktionær i LVMH, der bl.a. står bag Louis Vuitton, Dior, Marc Jacobs, Kenzo og champagnemærket Moët og Chandon. Og aktien i LVMH er i år nået rekordhøjder, hvilket har fået Bernard Arnaults formue til at skyde i vejret.

Den stenrige franskmand har i år øget sin formue med 22 mia. dollars – 145 mia. kr. – og er nu god for 600 mia. kr. Dermed har han overhalet investorlegenden Warren Buffett på listen over verdens mest velhavende personer.

Den 70-årige Bernard Arnault ejer sammen med sin familie knap halvdelen af aktierne i LVMH. Luksuskoncernen blev børsnoteret i 1989, og aktien handles i dag til knap 345 euro – det højeste nogensinde.

LVMH er en sammensmeltning af modehuset Louis Vuitton og champagne- og cognacproducenten Moët & Chandon, og begge selskaber har en lang historie bag sig.

Fortællingen om Louis Vuitton begynder allerede i 1835, da den 14-årige Louis Vuitton kom i lære som kuffertmager i Paris.

Det var han så god til, at kejser Napoleon III gjorde ham til hof-kuffertmager, og små 20 år senere stiftede Louis Vuitton sit nu ikoniske selskab, der i dag har en markedsværdi på over 1.000 mia. kr.

LVMH-koncernen fremlagde torsdag et kvartalsregnskab, der var bedre end ventet. Det fik aktien til at stige med 4,6 pct. på børsen i Paris.

Ud over en række eftertragtede modemærker står LVMH også bag urmærker som Bvlgari, Tag Heuer og Hublot. Derudover er LVMH medejer af modegiganten Hermés.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også