Privatøkonomi
0

Skattestyrelsen: Husk håndværkerfradraget til din fritidsbolig

Fristen for at ændre i årsopgørelsen for 2018 udløber den 1. maj.

Skattestyrelsen opfordrer danskerne til at sætte sig godt ind i reglerne for håndværkerfradraget, inden de renoverer deres fritidsbolig. Arkivfoto

Danskerne udnytter påskedagene til at gøre sommerhuset klar til den kommende sæson.

Skattestyrelsen gør i den forbindelse opmærksom på, at det er en god idé at sætte sig ordentligt ind i reglerne for håndværkerfradrag – særligt hvis man gør fritidsboligen sommerklar eller kigger på ny fritidsbolig og overvejer at tilkalde håndværkere.

»Man kan få håndværkerfradrag for udvalgte håndværksydelser, som er udført i fritidsboligen. Fradraget omfatter arbejdsløn inklusive moms til f.eks. udvendigt malerarbejde, isolering af tag, reparation af skorsten og udskiftning af vinduer og terrassedøre,« udtaler underdirektør i Skattestyrelsen Karoline Klaksvig i en pressemeddelelse.

Man kan få håndværkerfradrag for arbejdsløn men ikke for materialer, som håndværkeren bruger. Desuden skal lønnen betales elektronisk f.eks. via netbank, kreditkort eller MobilePay, og det er en god idé at gemme dokumentationen for det udførte arbejde.

»Reglerne er flere gange blevet ændret de senere år, så hvis man vil sikre sig, at man gør det rigtigt, kan det være en rigtig god idé, at man orienterer sig på vores hjemmeside,« udtaler Karoline Klaksvig i pressemeddelelsen.

Håndværkerfradraget har en værdi på cirka 26 pct. Hvis man registrerer udgifter for 4000 kr. som håndværkerfradrag, sparer man altså lidt over 1000 kr. i skat.

Man kan registrere håndværkerfradrag i sin årsopgørelse for 2018 indtil den første maj. Skattestyrelsen understreger dog, at for at få fradrag for arbejde udført sidste år, skal man have betalt for arbejdet elektronisk senest den 28. februar i år.

Tilbage i 2017 fik mere end 25.000 danskere fradrag for opgaver udført på deres fritidshus.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også