Privatøkonomi

Politiet advarer mod feriefusk: Pas på falske hjemmesider

Danskere på jagt efter en feriebolig er på det seneste blevet snydt af falske hjemmesider, lyder det fra politiet.

Foto: Jens Kalaene/AP

Danskerne skal have paraderne oppe, når de går på jagt efter en feriebolig. Ellers er der risiko for, at de bliver franarret penge.

Sådan lyder det nu fra politiet, efter at flere danskere er blevet snydt af falske hjemmesider.

»Vi oplever lige for tiden, at flere borgere bliver snydt i jagten på en feriebolig. Det er borgere, der efterlyser en feriebolig på et samhandelssite eller Facebook, hvorefter de bliver kontaktet og ledt videre til en falsk side, der ligner Airbnb's hjemmeside. Borgerne tror fejlagtigt, at de lejer en bolig igennem Airbnb og overfører penge til en udenlandsk konto for at reservere boligen,« skriver politiet i et opslag på Facebook.

I samme opslag på Facebook kommer politiet med følgende råd til, hvordan man undgår at blive snydt i jagten på en feriebolig:

  • Undgå at lave opslag på de sociale medier eller samhandelssites, hvor du efterlyser en feriebolig. Du risikerer at lokke en svindler til at kontakte dig.
  • Undgå at klikke på et tilsendt link. Hvis du skal leje en bolig via Airbnb, skal du indtaste Airbnb's hjemmeside i din browser og derigennem tilgå boligen. På den måde kan du også undersøge, om boligen er på markedet.
  • Kig efter hjemmesidens sikkerhedscertifikat – den lille hængelås i url’en.
  • Airbnb beder dig aldrig om at overføre penge eller betale nogen direkte. Airbnb vil altid bede dig om at betale gennem deres platform, som sikrer, at dine penge når frem til værten.
BRANCHENYT
Læs også