Privatøkonomi
BREAKING
0

FDM: Tjek, om du har betalt for meget i registreringsafgift

Nogle bilkøbere kan have penge til gode hos forhandleren, mener FDM.

Siden august 2018 har det på Skattestyrelsens hjemmeside været muligt at se, hvor meget bilforhandlerne indbetaler i registreringsafgift til staten for de nye biler, de sælger. Foto: Martin Lehmann

Bilistorganisation FDM frygter, at mange danske bilkøbere har betalt for meget i registreringsafgift. Det sker efter en række sager, hvor bilforhandlere har indbetalt mindre registreringsafgift, end der stod på slutsedlen.

Siden august 2018 har det på Skattestyrelsens hjemmeside været muligt at se, hvor meget bilforhandlerne indbetaler i registreringsafgift til staten for de nye biler, de sælger. Og FDM har oplevet adskillige eksempler på, at der ikke er overensstemmelse med afgiftsbeløbet på Skattestyrelsens hjemmeside og det beløb, der står på slutsedlen.

»Det har været både overraskende og skuffende for FDM at konstatere, at mange bilforhandlere vælger at indbetale et lavere afgiftsbeløb til Skat, end de har aftalt med køberen,« siger advokat i FDM, Casper Schad.

Afgiftsrabatten
  • Størrelsen på registreringsafgiften afhænger af den pris, som bilforhandleren oplyser til Skattestyrelsen, at han har solgt bilen til.
  • Når bilforhandleren oplyser en lavere pris end den, der står på slutsedlen, opnår han en afgiftsrabat.
Kilde: FDM.

For nyligt blev en bilforhandler dømt til at betale 4.877 kr. tilbage til en køber. Det skyldtes, at bilforhandleren kun havde indbetalt 73.505 kr. i registreringsafgift på købers vegne - selvom der i slutsedlen var aftalt et beløb på 78.382 kr.

Bilkøberen havde klaget til forhandleren og bedt om at få refunderet differencen på 4.877 kr. Sagen endte i Ankenævn for biler, der gav bilkøberen fuldt medhold.

Ifølge FDM er afgørelsen vigtig, fordi den viser, at bilforhandlere ikke må opkræve mere under betegnelsen afgift af en bilkøber end præcist det beløb, som bilforhandleren sender videre til staten.

»Og i de tilfælde, hvor forhandleren opnår en afgiftsrabat, skal den også komme køber til gode,« siger Casper Schad.

DI Bilbranchen siger til FDM, at der i den pågældende sag forelå en faktura, hvor der var flyttet om på tallene i forhold til slutsedlen, men med samme endelige købesum. DI Bilbranchen siger samtidig, at der som udgangspunkt »altid bør være fuldstændig overensstemmelse mellem slutseddel og faktura.«

FDM har efter eget udsagn hjulpet flere bilkøbere med at få afgiftskroner retur. Det er typisk mellem 5-10.000 kr., men har i visse tilfælde også været helt op mod 50.000 kr.

Har du købt en fabriksny bil inden for de seneste år, anbefaler FDM, at du tjekker, om det beløb, din bilforhandler har indbetalt i afgift på dine vegne, svarer til det aftalte afgiftsbeløb i slutsedlen.

BRANCHENYT
Læs også