Privatøkonomi
0

Vildeste start på året siden finanskrisen: Danskerne har hamstret investfonde

De private investorer har ikke ladet sig skræmme af udviklingen på finansmarkederne i slutningen af 2018.

Der er i årets første måneder blevet købt fonde med globale aktier for 14,5 mia. kr. Foto: Brendan Mcdermid

Private investorer har været på en shoppetur af de helt store i de finansielle supermarkeder. I årets første fire måneder lyder nettokøbet i investeringsfonde rettet mod private på 33,6 mia. kr. Det oplyser brancheorganisationen Finans Danmark i en pressemeddelelse.

Ser man på den historiske udvikling i årets fire første måneder, skal man helt tilbage til 2006 for at finde et tal, der kommer i nærheden. Her lød nettokøbet på 32,7 mia. kr.

Udviklingen i årets første måneder kommer på bagkanten af en markant nedtur på finansmarkederne i slutningen af 2018. Men de store udsving har altså ikke skræmt de private investorer.

»Danskernes appetit på at sætte deres penge i investeringsfonde lader sig tilsyneladende ikke så let påvirke af de seneste måneders udsving på kapitalmarkederne, for vi kan se, at danskerne fortsat investerer. Det giver rigtig god mening at gå efter et bedre afkast ved f.eks. at købe investeringsfonde, der set over en 10 års horisont slår bankbogen mange gange,« siger Birgitte Søgaard Holm, direktør i Investering & Opsparing i Finans Danmark.

Ifølge Finans Danmark har penge placeret på en indlånskonto over de seneste 10 år givet et afkast på ca. 8,5 pct. Til sammenligning har fonde, som har investeret i danske aktier, i samme periode givet afkast på 322 pct., mens fonde med fokus på Nordamerika, Norden og Fjernøsten har givet et afkast på mere end 200 pct.

De danske privatinvestorer har med udviklingen i april nu placeret lidt over 27 mia. kr. i fonde med danske aktier, 346 mia. kr. i fonde med udenlandske aktier og samlet er der nu 977,8 mia. kr. placeret i fonde rettet mod private investorer.

BRANCHENYT
Læs også