Privatøkonomi

Frokost med Warren Buffet solgt for 30 millioner kroner

I alt har den 88-årige Buffet været med til at rejse ca. 228 mio. kr. til projektet gennem årene.

Warren Buffett er i følge Forbes den tredjerigeste mand i verden. Arkivfoto Foto: Nati Harnik/AP

Hvad skal det koste at spise med verdens tredjerigeste mand?

En hel del, viser det sig.

En anonym køber har nemlig med sit rekordhøje bud på 4,57 mio. dollars (ca. 30 mio. kr.) sikret sig en »privat« frokost med rigmanden Warren Buffet efter en auktionsrunde på Ebay.

Det skriver Reuters.

Hvert år afholder Ebay en auktion, hvor en rig og sulten filantrop kan få en frokost med den kendte direktør og grundlægger af investeringsselskabet Berkshire Hathaway, Warren Buffett.

Pengene går til The Glide Foundation, som er en velgørenhedsorganisation, der hjælper fattige og hjemløse i San Fransisco.

I alt har den 88-årige Warren Buffet været med til at rejse 34,2 mio. dollars (ca. 228 mio. kr.) til projektet ved simpelthen at give frokost til en heldig byder hvert år siden år 2000.

Og beløbet i år slår rekord - for det er næsten en tredjedel højere end rekorden på 3,456 mio. dollars (ca. 23 mio. kr.), som buddet lød i både 2012 og 2016.

Helt privat behøver frokosten ikke at være.

For vinderen må tage op til syv venner med til middagen, som afholdes på steakrestauranten Smith & Wollensky på Manhattan i New York.

Buffet har desuden sagt, at han vil tale om »alt - bare ikke hans næste investering.«

I 2010 og 2011 vandt hedgefond-manager Ted Weschler budrunden med bud på 2,6 mio. dollars begge år. Ifølge Financial Times imponerede han Warren Buffett så meget, at han fik tilbudt et job. I dag arbejder han i Berkshire Hathaway, hvor han forvalter investeringer for 9 mia. dollars.

Hele listen over vindere (dog med en del anonyme) fra 2000 til 2019 kan ses her.

BRANCHENYT
Læs også