Privatøkonomi

Medie: Jeff Bezos køber tre Manhattan-lejligheder for 530 mio. kr.

Købet, som indeholder en penthouse-lejlighed og to lejligheder under den, ligger i en nyrenoveret bygning fra 1912.

Jeff Bezos, der er direktør i Amazon, kan snart nyde livet i en ny penthouselejlighed. Foto: AP Foto/Cliff Owen, Archivo

Jeff Bezos, der er administrerende direktør i Amazon, og som ifølge Forbes ejer titlen som verdens rigeste mand, er ved at købe tre lejligheder i New York for 80 mio. dollars (ca. 530 mio. kr.).

Det skriver CNN på baggrund af oplysninger fra Wall Street Journal.

Købet, som indeholder en penthouse-lejlighed og to andre lejligheder under den, ligger i en nyrenoveret bygning fra på Fifth Avenue fra 1912, som har udsigt til Madison Square Park.

Den største lejlighed - Penthouse-lejligheden - strækker sig over tre etager og har flere udendørs terrasser. Den er på næsten 1000 m2 med fem soveværelser og fem badeværelser.

Købet er ikke det dyreste ejendomskøb i Manhattan i år, lyder det ifølge mediet.

For i januar købte hedgefond-milliardær Ken Griffith en lejlighed for 238 mio. dollars nær Central Park.

I februar i år droppede Amazon planerne om at bygge et nyt hovedkontor i New York, efter der blandt andet var modstand fra en række politikere.

Men derfor giver det alligevel mening for milliardæren Bezos at have en lejlighed i byen, siger Jonathan Miller, der er analytiker og direktør i ejendomsvurderingsselskabet Miller Samuels, til CNN.

»Selv uden Long Island City (der hvor hovedkontoret skulle have ligget, red.) har Amazon stadig en stor tilstedeværelse i byen. New York er et handelscentrum. Det ville være mærkeligt ikke at være her,« siger han.

BRANCHENYT
Læs også