Privatøkonomi
0

Flekslån op til seks års løbetid har nu negativ rente

Selv F5-lånet har negativ rente.

6 af 10 flekslån har nu negativ rente. Det er aldrig sket før. Arkivfoto: Joachim Adrian

Renterne på flekslån, falder, falder - og falder! Der er nu negativ rente på alle flekslån helt op til seks års løbetid.

Først når man binder renten i syv år, er renten ikke længere negativ. Hvis man valgte et F7-lån, ville renten i Realkredit Danmark således være 0,04 pct. Renten på et F10-lån er 0,31 pct.

Renter på udvalgte flekslån:
F1F2F3F4F5F6F7F10
-0,25-0,3-0,39-0,30-0,20-0,090,040,31
Kilde: Realkredit Danmark/Jyske Realkredit

De mest kendte og udbredte flekslån er F1, F3 og F5-lånene. Men man kan faktisk selv vælge, hvor lang tid renten på ens flekslån skal ligge fast.

Det er dog de færreste, der gør det, og i Realkredit Danmark anbefaler man sine kunder ikke at vælge flekslån, der løber længere end F5-lånene.

»Vi anbefaler flekslån til og med F5. Når vi kommer derudover, kan serierne blive meget små. Det sammenholdt med, at det kan blive dyrt at komme ud af dem i utide på grund af kursen, gør, af vi fraråder lange flekslån,« siger cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig.

Der har dog været eksempler på kunder, der har valgt F10-lån i tidens løb. Gør man det nu, er renten helt nede i 0,31 pct. Det er historisk billigt for en rentebinding i 10 år. Alligevel skal boligejerne være tilbageholdende med at vælge det, mener Christian Hilligsøe Heinig.

..

Hvis du allerede har adgang
BRANCHENYT
Læs også