Privatøkonomi

Dramatisk coupé er sat i søen for at sætte BMW på verdenskortet

Den nye BMW M850i bærer på et legendarisk bilnavn og er på mange måder også et imponerende køretøj.

Interessen fra de forbipasserende er massiv i den nye BMW 8-serie, der nok har masser af BMW-dna, men alligevel helt sit eget look. Foto: Christian Schacht Set bagfra er der en snert BMW i8 over linjerne, der er proppet med interessante detaljer og skæve vinkler. Ikke rigtig smuk, nok snarere anderledes. Foto: Christian Schacht Interiøret er lavet i de bedste materialer, BMW har kunnet opdrive, men selve betjeningen er ikke anderledes end i en 3-serie med digitalt cockpit. Foto: Christian Schacht BMW 8-serien er en klassisk coupé med alt, hvad det indebærer af daglige besværligheder. Med sæder så lave, at man risikerer hold i ryggen, hver gang man stiger ud af bilen.  Foto: Christian Schacht I 1989 var BMW 850i det fineste køretøj fra BMW med V12-motor og 300 hk. Foto: BMW

Husker nogen de store biludstillinger i Bella Center? I januar 1990 flokkedes bilentusiasterne om det københavnske kongrescenter, og et af de helt store trækplastre ved Biler i Bella var den nye BMW 850i mærkets dyreste frembringelse: en drøm af en supercoupé og til en pris på 1,7 mio. kr. var den noget af et særsyn, men adskillige danskere havde faktisk allerede bestilt et eksemplar dengang.

Bilen efterfulgte den nærmest legendariske, men forældede 635 Csi i klassen for coupéer i den absolut fineste klasse af luksusbiler. ..

BRANCHENYT
Læs også