Privatøkonomi

Volvo er på vej med helt nye modeller

Volvo er muligvis på vej med to nye SUV’er, der skal supplere de nuværende modeller.

Volvo XC40 er en stor succes, og nu planlægger svenskerne angiveligt en lillebror. Foto: Volvo

Hjulene kører stærkt hos Volvo. I første halvdel af 2019 solgte man 340.000 biler, hvilket var ny produktionsrekord, ikke mindst takket være de succesfulde XC40- og XC60-modeller.

Nu melder det store engelske bilmagasin Auto Express, at Volvo ser ud til at udvide sit sortiment af SUV’er med en lillebror til XC40 og sågar en storebror til XC90.

Magasinets journalister har talt med topchefen, Håkan Samuelsson, der indrømmer, at man undersøger mulighederne for at sætte to nye modeller i produktion.

Platformen fra XC40 kan angiveligt downsizes til en SUV på omkring fire meters længde, der kan konkurrere med DS3 Crossback, Audi Q2 og Mini Countryman. Auto Express forventer samtidig, at bilen kan komme i en variant, der er en ren elbil.

Samuelsson har sagt, at en ny baby-Volvo kan blive en realitet – især hvis firmaet formår at udvikle sin CareByVolvo-abonnementsmodel, som potentielt vil give kunderne mulighed for at leje en lille, byfokuseret SUV – også som elbil – i stedet for at Volvo skal konkurrere på pris.

Navnet på den måske kommende SUV kan være f.eks. XC10, XC20 eller XC30, og det er alle sammen betegnelser, som Volvo har haft rettighederne til de sidste 20 år.

Storebror til XC90

Markant længere oppe i segmenterne spekuleres der i en ny XC100, som dog ikke bliver væsentligt større end XC90, men endnu mere avanceret og ikke mindst luksuriøs.

Den skal ses som en konkurrent til bl.a. den nye BMW X7 og dermed også en SUV, som især skal tiltrække kunder i USA og Kina.

Læs også