Privatøkonomi

VW T-Roc kommer nu som cabriolet

T-Roc Cabriolet lander til foråret 2020 og er noget så sjældent som en SUV med kaleche.

Decideret elegant kan man næppe beskylde den nye Volkswagen T-Roc Cabriolet for at være, men til gengæld er det markedets eneste SUV-cabriolet. Foto: VW Taget kan køres ned på 9 sek. ved en hastighed på op til 30 km/t. Foto: VW

Udvalget af klassiske cabrioleter er gået støt ned de seneste år, hvor det efterhånden stort set kun er premium-mærker, der kan se en idé i at fremstille åbne biler. Nu melder Volkswagen sig dog ind igen og lancerer en afløser til Golf Cabriolet, som bliver noget mere usædvanlig. Man har nemlig skåret taget af den nye T-Roc og fjernet bagdørene, og dermed opstår T-Roc Cabriolet, der kan bryste sig af at være helt sin egen, bogstaveligt talt. Der er nemlig ikke andre SUV-cabrioleter.

For år tilbage var Nissan først med en Murano cabriolet, mens Range Rover for godt tre år siden forsøgte sig med en Evoque uden tag. Ingen af bilerne er dog blevet særlig succesfulde.

Begge biler var særdeles kostbare, men måske kan der være kunder til en T-Roc Cabriolet, som under alle omstændigheder vil være mere overkommelig i indkøb.

I en åben bil handler det mere om køreoplevelsen end om motorkraft, så udvalget af motorer begrænser sig til to varianter, der kører på benzin, og som yder hhv. 115 og 150 hk. Der er en manuel sekstrins gearkasse som standard, mens syvtrins automatgear med dobbelt kobling kan tilvælges.

Den nye T-Roc kombinerer en høj kørestilling med en unik køreoplevelse, siger Volkswagen, der også beskriver, at taget kan køre op på 9 sek. og kan betjenes ved hastigheder op til 30 km/t.

Der er endnu ingen prisindikation på den nye cabriolet, men et forsigtigt gæt kunne være en startpris på godt 300.000 kr.

Den åbne T-Roc produceres på Volkswagens fabrik i Osnabrück, der har en lang tradition for at producere cabrioleter – bl.a. cabriolet-varianterne af Boblen og Golf.

Volkswagen Golf Cabriolet blev indstillet for tre år siden, mens det også er slut med den åbne Beetle.

Læs også