Privatøkonomi

Simpelt trick kan spare dig tusindvis af kroner på sommerhuset

Priserne på at leje danske sommerhuse varierer voldsomt afhængigt af din nationalitet.

I nogle tilfælde kan prisforskellen løbe op i 8.500 kr. for en uges leje. Foto. Carsten Ingemann.

Hvis du er på nippet til at bestille et sommerhusophold i Danmark, kan det være en god idé at tænke dig om en ekstra gang.

Der er nemlig potentielt store penge at spare, hvis du kan en smule norsk. På en af Danmarks største udlejningssider, Dansommer, er der store prisforskelle, alt efter om man er dansker, nordmand eller svensker. Det viser en gennemgang lavet af TV 2.

Bestiller man på Dansommers danske hjemmeside, betaler man i gennemsnit 26 pct. mere end på den norske og 20 pct. mere end på den svensksprogede hjemmeside.

I nogle tilfælde kan prisforskellen løbe op i 8.500 kr. for en uges leje.

»Vi synes selvfølgelig ikke, det er rimeligt, at danske forbrugere skal betale markant mere for det samme sommerhus end norske og svenske kunder. Det er ikke etisk i orden,« siger seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk, Maria Liljeqvist, til TV 2.

Hun opfordrer direkte forbrugerne til at bestille på norsk, når det er billigere.

Dansommer afviser, at de store prisforskelle er uetiske. Der er forskellige udgifter ved at drive forretning i forskellige lande, og udbuddet og efterspørgslen i Skandinavien varierer, siger salgsdirektør Philip Hoeg Kildegaard.

Men han mener alligevel, at priserne måske svinger lige lovligt meget.

»Jeg har endnu ikke konstateret, om det er en fejl, men det er en forskel, der er ud over de normale rammer. Det virker umiddelbart, som om nordmændene har fået en rigtig god pris,« siger Philip Hoeg Kildegaard til TV 2.

Varierende priser er en udbredt salgsteknik både i ferie- og rejsebranchen. F.eks. vil man ofte kunne få billigere tog- eller flybilletter gennem norske og tyske hjemmesider, påpeger Maria Liljeqvist.

Dansommer vil nu kigge på, om de norske priser har været sat for lavt. Der bliver altså ikke tale om nogen form for refundering til selskabets danske kunder.

BRANCHENYT
Læs også