Privatøkonomi

PFA med historisk højt afkast: 39,8 mia. kr. i første halvår

Landets største kommercielle pensionsselskab har hentet et afkast på 39,8 mia. kr. i årets første seks måneder, viser nyt regnskab. Det er det højeste afkast på et halvår i PFA’s historie.

Årets første seks måneder har været guldrandet for kunderne i pensionsselskabet PFA. Det viser det halvårsregnskab, som PFA har præsenteret fredag morgen.

Således ender investeringsafkastet på 39,8 mia. kr., hvilket er det højeste afkast på et halvår i PFA’s historie.

»Det er tilfredsstillende med et investeringsafkastet på 39,8 mia. kr. og reducerede omkostninger, da vores primære opgave er at få kundernes pensionsdepoter til at vokse gennem stærke afkast og lave omkostninger, så de har mest muligt at leve af, når de går på pension,« siger PFA’s topchef, Allan Polack.

Ifølge regnskabet har kunder med 30 år til pensionering med en opsparing i markedsrenteprodukter fået et afkast på mellem 5,7 pct. og 11,5 pct. afhængig af deres risikoprofil.

Dermed har PFA taget revanche efter sidste år, hvor det samlede investeringsafkast i pensionsselskabet endte i minus 5,3 mia. kr.

Det er især de udenlandske aktier, der har resulteret i det historisk høje afkast.

»Første halvår af 2019 har leveret høje afkast på de finansielle markeder, hvor både aktie- og obligationskurser er steget. De højeste afkast er skabt på det amerikanske aktiemarked, mens emerging marked-aktier og danske aktier har givet lidt lavere afkast,« skriver PFA i regnskabet.

Aktiebeholdningen af udenlandske aktier endte med et afkast på 15,8 pct., mens de danske aktier i porteføljen endte med et afkast på 7,1 pct.

Ejendomme og alternative investeringer har givet henholdsvis 2,6 pct. og 7,3 pct. i afkast, mens obligationsbeholdningen gav et samlet afkast på 4,0 pct.

BRANCHENYT
Læs også