Privatøkonomi

300.000 husstande risikerer sort skærm

Danskere, der ser tv via antenne, skal i nogle dele af landet ud i en kanalsøgning, hvis de igen vil have adgang til DR's og TV 2's kanaler.

Allerede nu er der sket frekvensændringer på Bornholm samt visse dele af Fyn, Sydjylland, Midt- og Vestjylland. Foto: Niels Hougaard Foto: Niels Hougaard

Omtrent 300.000 danske husstande kan blive ramt af sort tv-skærm, når der frem til foråret 2020 bliver udført arbejde på antennemaster rundt om i landet. Det skriver TV 2.

Det drejer sig om danskere, som modtager tv via antenne. De bliver i nogle områder af landet tvunget til kanalsøgning, hvis de igen skal have adgang til DR og TV 2's kanaler.

Arbejdet på antennemasterne ændrer de frekvenser, som de nuværende DR og TV 2-kanaler findes på. Det sker som en del af en politisk beslutning om, at frekvenser over 700 MHz bliver frigjort til mobilnet.

Arbejdet udføres typisk fra midnat og frem til klokken 14 dagen efter. Herefter kan man foretage kanalsøgningen og igen få adgang til DR og TV 2's kanaler på sit tv via antennesignalet.

Allerede nu er der sket frekvensændringer på Bornholm samt visse dele af Fyn, Sydjylland, Midt- og Vestjylland.

Arbejdet pågår frem til den 1. april 2020, hvorefter man skal sikre sig, at man har et DVB-T2-kompatibelt tv eller en modtagerboks, som kobles til fjernsynet.

BRANCHENYT
Læs også