Privatøkonomi

Flere har råd til at købe de dyre huse

Lettere at sælge parcelhuse til høje priser.

Den lave rente har fristet flere boligkøbere til at vælge de helt dyre huse. Arkivfoto: Michael Hansen

Der bliver solgt flere dyre huse. Huse over 7,5 mio. kr. udgør nu knap 2 pct. af det samlede villasalg, viser nye tal fra Boligsiden. Det er rekord.

For 10 år siden var andelen 0,80 pct. af alle villaer, der blev handlet til mere end 7,5 mio. kr. I dag ligger andelen på præcist 1,82 pct. Det betyder, at der aktuelt er solgt 493 boliger i denne prisklasse i 2019.

»Boligkøberne har i flere år haft mulighed for at optage boliglån til meget lave renter, og det giver selvfølgelig mulighed for at låne flere penge. Samtidig ved vi også, at danskerne generelt efterspørger og køber større huse,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Det store ryk skete i 2015, netop som renterne faldt til rekordlave niveauer. Det næste ryk kom i 2017.

»I 2015 kom det store rentefald ind, og det satte virkelig turbo på bolighandlerne. Med til historien hører naturligvis også, at huspriserne siden da generelt er steget meget,« siger Birgit Daetz.

Der er også sket en lille stigning i antallet af de helt dyre boliger. For fem år siden blev der solgt 31 villaer til over 15 mio. kr. I 2019 ligger det antal på foreløbig 38.

I 2014 blev der solgt fem villaer til en pris over 22,5 mio. kr. I 2019 er der foreløbig solgt 15 villaer i det prisleje.

I øjeblikket er der 930 villaer til salg på Boligsiden, som er udbudt til 7,5 mio. kr. eller derover.

BRANCHENYT
Læs også