Privatøkonomi

Plug-in hybrider i kritisk søgelys

Det vælter frem med ny plug-in hybrider, men den avancerede teknologi har også bagsider.

Den nye Ford Kuga er en af de plug-in hybrid-modeller, som vil være med til at løfte salget til næste år. Den kan køre 50 km på ren el. Foto: Ford Herhjemme har danskerne taget opladningshybriden Kia Niro PHEV til sig. Den har en rækkevidde på 49 elektriske km. Foto: Kia Det har fra starten været store og høje modeller som BMW X5, der kom som plug-in hybrid. Den nyeste model kan klare hele 87 km på strøm. Foto: BMW Den faceliftede VW Passat GTE plug-in hybrid, der kan køre 55 km på el, er en model, vi kommer til at se mere til. Foto: VW

De får bilproducenternes samlede CO2-aftryk ned, de strækker bilejernes brændstoføkonomi, og de kan køre i miljøzoner på ren strøm.

Vi taler om de mange nye plug-in hybrider, hvor forbrændingsmotoren spiller sammen med en elmotor og et batteri, der kan lades op i en ladestander eller stikkontakt, og som typisk kan køre omkring 50 km på strøm. Men der er en lille hage. Det forudsætter nemlig, at bilejeren jævnligt oplader det indbyggede batteri i bilen, hvor en elmotor supplerer forbrændingsmotoren..

BRANCHENYT
Læs også