Privatøkonomi

Nye EU-regler vil forlænge vaskemaskinens levetid. Men de er ikke gode nok, mener ekspert

En gradvist billigere produktion af vaskemaskiner forringer holdbarheden, mener reparatør. Nye EU-regler vil forlænge hårde hvidevarers levetid, men ifølge Forbrugerrådet Tænk er reglerne utilstrækkelige.

Den gennemsnitlige vaskemaskine bryder sammen efter kun 8,3 år. Arkivfoto: Lasse Kofod De nye EU-regler fastlægger blandt andet, at en maskine, hvori en skade er opstået, skal kunne repareres med let tilgængelige værktøjer. Arkivfoto: Mathias Christensen De nye EU-regler fastlægger blandt andet, at en maskine, hvori en skade er opstået, skal kunne repareres med let tilgængelige værktøjer. Arkivfoto: Mathias Christensen Samfundet bruger meget energi, fordi så mange bor alene. Vaskemaskiner.

Vaskemaskinen tromler løs. Tøjet skal være rent inden weekenden, hvor familien skal i sommerhus, men pludselig går maskinen i stå. Alt tøj er dyngvådt og indsmurt i vaskemiddel. Det viser sig, at problemet skal løses af en fagperson, og det kan både blive dyrt og tidskrævende. Der er nemlig flere ugers leveringstid på reservedelene. Så måske er det bare nemmere at købe en ny maskine?

Dét ender mange danskere med at konkludere, selv om det belaster både pengepung og klima at købe nyt i stedet for at reparere. ..

BRANCHENYT
Læs også