Privatøkonomi

»Jubelår«: PFA-kunder har fået afkast på 57 mia. kr.

Pensionsselskabet har indtil nu sat afkastrekord i 2019.

Foto: Lars Krabbe. Foto: Lars Krabbe

Pensionskunderne i PFA kan se tilbage på årets første ni måneder med tilfredshed. Pensionsselskabet har nemlig formået at skabe et afkast på 57,3 mia. kr. til kunderne i løbet af årets tre første kvartaler.

Det viser pensionsselskabets kvartalsregnskab, som er blevet offentliggjort mandag morgen.

Samtlige aktivklasser har givet et positivt afkast. Og det har været så højt, at pensionsselskabet aldrig tidligere har skabt et så højt i løbet af de første ni måneder af et år.

Alene i tredje kvartal skaffede PFA et afkast til kunderne på 17,6 mia. kr. Til sammenligning hentede PFA 8,3 mia. hjem til kunderne i løbet af de første ni måneder af 2018.

»2019 er gået hen og blevet et sandt jubelår for pensionsopsparerne, der har fået på både gynger og karruseller. Vi har set faldende renter og et obligationsmarked, der har præsteret godt, samtidig med aktiemarkedet har buldret afsted. Også ejendomme og den alternative portefølje kaster gode afkast af sig, så man kan sige, at det er et år, hvor alt ser ud til at gå op i en højere enhed,« udtaler Kasper Lorenzen, der har titel af group chief investment officer i PFA, i forbindelse med regnskabet.

I årets første ni måneder har PFA-kunder med såkaldte markedsrenteprodukter fået et afkast mellem 6,4 og 13,7 pct. I markedsrenten følger afkastet markedet, og afkastet varierer, da kunderne har valgt at tage forskellige risici.

»2019 har udviklet sig til et år, hvor det har kunnet betale sig at tage risiko. Så jo mere risikovillig du har været, jo mere er din opsparing vokset. Sådan er det i år, hvor særligt aktiemarkederne giver høje afkast, men i det scenarie skal man også huske på, at det hurtigt kan gå den anden vej,« lyder det fra Kasper Lorenzen.

»Hvor længe den positive tendens, som vi har set i år, vil fortsætte, er svært at sige, for vi befinder os stadig i et vadested, hvor negative overraskelser hurtigt kan tippe balancen og genoplive den recessionsfrygt, som har været en fast følgesvend i det seneste år,« siger Kasper Lorenzen.

For de såkaldte gennemsnitsrenteprodukter endte afkastet på 15,4 pct. Her får kunderne ikke det direkte afkast. Pensionsopsparingerne bliver i stedet forrentet med et stabilt afkast - den såkaldte depotrente.

BRANCHENYT
Læs også