Privatøkonomi

Ejerlejligheder går som varmt brød mod forventning

Antallet af handler med ejerlejligheder vokser måned for måned og trodser forudsigelser om opbremsning.

Forventningen var egentlig, at markedet for ejerlejligheder ville køle lidt af efter nogle hidsige år med en top i 2017. Men nu viser markedet igen en stigende aktivitet.

I oktober blev der solgt flere ejerlejligheder end i nogen oktobermåned siden 2011. Det viser tal fra Boligsiden, der siden 2011 har ført statistik over antallet af handler.

- Det er overraskende. Nu har vi i halvandet år talt om, at markedet var bremset op, siger boligøkonom hos Nykredit Mira Lie Nielsen.

- Antallet af solgte lejligheder stiger - ret kraftigt - også i København og på Frederiksberg. Steder hvor vi ellers i de senere år har talt om, at ejerlejlighedsmarkedet er på vej ned i gear.

Det er ikke kun i oktober, at der har været fut i markedet.

Efter omkring 20.000 handler årligt fra 2015 til 2017, faldt antallet af handler i 2018, og starten på 2019 lignede endnu et dyk.

Men omkring marts begyndte det at tage til igen, og siden juli har antallet af handler været højere end i samme måned sidste år.

Ifølge Mira Lie Nielsen handler det om en blanding af psykologi og milde vinde over privatøkonomierne i det segment, der kan købe en ejerlejlighed.

- Det kan være svært at sige præcist, hvorfor det går opad igen, men renten tog et kraftigt dyk i sensommeren, og det har uden tvivl skubbet på.

Derudover har rygter om ejerlejlighedsmarkedets opbremsning måske fået nogle til at holde igen, forklarer Mira Lie Nielsen.

Da de ved selvsyn har kunnet konstatere, at bunden ikke er faldet ud af markedet, har de måske opgivet at vente på en bedre pris, vurderer hun.

Antallet af solgte lejligheder skal ikke forveksles med udviklingen i priserne på ejerlejligheder. Her har der været en lille, men konstant stigning i kvadratmeterprisen de seneste par år, viser Boligsidens tal.

BRANCHENYT
Læs også