Privatøkonomi

Danske boligejere betaler 750 millioner mere i grundskyld

Den gennemsnitlige grundskyld, boligejerne skal betale, varierer en del fra kommune til kommune.

De danske boligejere har i år betalt mere i grundskyld, end de skulle sidste år.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik har boligejerne betalt 17,24 milliarder kroner i 2019, og det er 750 millioner kroner eller 4,5 procent mere end året før.

Grundskylden er en skat, som pålægges en grundejer. Skatten er beregnet ud fra den offentlige vurdering af grundværdien.

- Grundskylden stiger, fordi de afgiftspligtige grundværdier stiger, og samtidig er grundskyldpromillerne i nogle kommuner øget i 2019.

- Det betyder højere grundskyld til boligejerne, forklarer boligøkonom Mira Lie Nielsen fra Nykredit i en skriftlig kommentar.

Tallene fra Danmarks Statistik viser desuden, at den gennemsnitlige grundskyld for boligejere varierer meget mellem kommunerne.

Boligejere i kommunerne Rudersdal, Hørsholm og Lyngby-Taarbæk betaler i gennemsnit den højeste grundskyld, mens de, som i gennemsnit slipper billigst, er boligejere i Vesthimmerland, Morsø og Vejen.

- Det er ikke den store overraskelse, at det er boligejerne i de dyreste egne af Danmark, som betaler mest i grundskyld.

- Men at forskellen varierer fra 32.216 kroner i gennemsnit i Rudersal til 3054 kroner årligt i Vesthimmerland, er alligevel iøjnefaldende, siger Mira Lie Nielsen.

BRANCHENYT
Læs også