Privatøkonomi

Firmabilejere får skattesmæk på 3.800 kr.

Skatteminister Morten Bødskov har sendt et udkast til et nyt lovforslag vedrørende beskatning af firmabiler i høring.

Kun de nye firmabiler, der tages i brug fra den 1. februar 2020, er omfattet af de nye regler. Foto: Flindt Pedersen Rasmus

Omkring 20.000 danskere, der næste år skal køre rundt i en firmabil, kan se frem til et heftigt skattesmæk. Det skriver Børsen.

Årsagen er, at regeringen som en del af finansloven vil justere beskatningen af leasede firmabiler. Det vil ramme cirka 20.000 firmabiler årligt, viser et udkast til det nye lovforslag, som skatteminister Morten Bødskov har sendt i høring.

I dag bliver leasede biler beskattet efter bilens første indkøbspris. Men da køberen ofte er et leasingfirma eller et firma kontrolleret af importøren, er prisen ofte langt lavere end bilens reelle værdi.

Derfor vil regeringen stramme skattereglerne, således at beskatningsgrundlaget ved fri bil følger den genberegning, der foretages i registreringsafgiften.

I gennemsnit vil det forhøje værdien af de leasede firmabiler, som bliver påvirket af lovstramningen, med cirka 27.000 kr., skriver ministeren ifølge Børsen i sit lovudkast.

For en topskattebetaler betyder det en årlig merskat på 3.800 kr., skriver Tanya Honoré Schultz, senior manager i revisionsfirmaet BDO i et notat.

Kun de nye firmabiler, der tages i brug fra den 1. februar 2020, er omfattet af de nye regler.

Skattesmækket på 3.800 kr. er gennemsnitligt, og derfor kan der sagtens være store udsving. FDM har regnet på, hvad ændringerne betyder for beskatning af firmabiler i den dyrere klasse.

Et eksempel er en VW Passat 2,0 Elegance med en listepris på 444.995 kr. Ifølge FDM vil den vedtagne ændring give en skattestigning på 10.000 kr. pr. år.

Ordningen får ingen betydning for billige firmabiler, da der er et beskatningsmæssigt minimumsbeløb på 160.000 kr.

Hybridbiler vil blive lavere beskattet med den nye ordning.

BRANCHENYT
Læs også