Privatøkonomi

Sydbank: Glæd dig over årets afkast - det bliver lavere næste år

Investorerne kan se frem til mere turbulens og et lavere afkast i det kommende år, lyder prognosen.

Foto: AP Photo/Richard Drew

Dette års medvind på aktiemarkederne vil blive afløst af modvind, når kalenderen viser 2020. Investorerne skal derfor forberede sig på mere turbulens og et lavere afkast.

Sådan lyder det fra Sydbank i en analyse med titlen ”Nyd aktieafkastet i 2019 – det bliver lavere i 2020”, hvor banken vurderer, at afkastet det kommende år bliver lavere, end det historisk har været.

»Investorerne må forvente perioder med udbredt turbulens på aktiemarkedet - også i 2020, hvor handelskrigen og andre geopolitiske brændpunkter kan trække stor opmærksomhed,« skriver Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank.

Herhjemme er det ledende aktieindeks, C25, steget med mere end 26 pct. siden årsskiftet. Syd for grænsen er det store Dax-indeks også steget med mere end 26 pct. indtil nu i år, mens det ledende amerikanske indeks S&P 500 er oppe med mere end 27.

»2019 ligner et fantastisk aktieår, hvor Fed og ECB’s nye lavrente- og likviditetslykkepiller har givet næring til markante kursstigninger, selv om indtjeningsudviklingen har skuffet markant i forhold til forventningerne fra årets begyndelse,« skriver Jacob Pedersen.

Sydbank er langt fra ene om at forvente et lavere afkast fremadrettet. Hos den britiske kapitalforvalter Schroders har man skruet ned for forventningerne til de kommende 10 år.

»De seneste 10 år har været forrygende, men når vi ser på, hvad vi forventer i de kommende 10 år, er det meget, meget mindre,« sagde Charles Prideaux, global head of investment i Schroders, under en konference i november.

Amerikanske aktier har de seneste 10 år givet et afkast på 14,7 pct. om året, viser en opgørelse fra Schroders. Fremadrettet vil dette afkast blive mere end halveret til 6 pct. om året, lyder forventningen. Den samme udvikling venter Schroders i eurozonen, Storbritannien og Japan.

BRANCHENYT
Læs også