Privatøkonomi

Pensionskasse efter højt afkast: »Risikoen for mere ekstreme udfald er steget«

MP Pension kom igennem 2019 med et afkast på 15 pct. Pensionskassen venter også positivt afkast i år, men der er usikkerhed om udfaldet.

Afkastet vil de kommende år blive lavere, end det har været i de foregående år, lyder det fra MP Pension. Foto: AP Photo/Richard Drew

Pensionskunderne skal indstille sig på, at den kommende tid vil byde på lavere afkast end i de foregående år. Sådan lyder det fra MP Pension, efter at pensionskassen er kommet igennem 2019 med et højt afkast.

Et afkast i de kommende år i omegnen af 5 pct. er nok realistisk. Til sammenligning har MP Pension opnået et gennemsnitligt årligt afkast på 9 pct. de seneste 10 år. Med det lavere forventede afkast vil der også følge en risiko for, at de enkelte år kan byde på afvigelser, lyder det.

»I 2020 har vi valg i USA og, vi går ind i året med en del geopolitisk uro og en truende konflikt i Mellemøsten. Det er bare nogle af de faktorer, der kan påvirke markederne, så det er meget vanskeligt at sige, hvor det hele ender. Vi er dog stadig fortrøstningsfulde og satser på et afkast i positivt terræn også i 2020. Men risikoen for mere ekstreme udfald i begge retninger er steget,« udtaler Anders Schelde, investeringschef i MP Pension, i en pressemeddelelse.

MP Pension kom igennem 2019 med et afkast på 16,4 mia. kr. For de 138.000 medlemmer i pensionskassen svarer det til et afkast på 15 pct., oplyser MP Pension.

»Det er et virkeligt godt afkast, og vi er meget tilfredse. Det høje afkast er især trukket af et utroligt stærkt aktiemarked, der isoleret set gav et afkast på hele 30 procent,« lyder det fra Anders Schelde.

Investeringschefen peger på, at aktivklassen ejendomme klarede sig dårligt i det forgangne år. På trods af sidstepladsen sikrede investeringerne i ejendomme dog et afkast på 9 pct.

MP Pension er én af de pensionskasser, der er gået længst i forhold til bæredygtige investeringer. Pensionskassen har bl.a. kylet verdens største olieselskaber på porten, og den har også en såkaldt klimapulje, der bl.a. investerer i vind- og solenergi. Disse investeringer gav i 2019 et afkast på 21 pct.

»Vi plejer at sige, at hos går afkast og ansvarlighed hånd i hånd. Årets resultat viser, at det ikke bare er tomme ord,« udtaler Anders Schelde.

BRANCHENYT
Læs også