Privatøkonomi

NNIT dykker voldsomt på børsen efter regnskabsbrøler

It-selskabet tabte både omsætning og indtjening i fjerde kvartal. Aktien falder tirsdag med næsten 15 pct.

Foto: NNIT

Investorerne har sendt it-selskabet NNIT ud i et kraftigt fald efter en dobbelt regnskabsbrøler. Aktien er her til middag nede med knap 15 pct., og dermed indtager NNIT en klar sidsteplads blandt de danske aktier i dagens handel.

NNIT offentliggjorde mandag et foreløbigt regnskab mere end en uge før tid, fordi selskabet var kommet til at sende foreløbige regnskabstal til analytikerkorpset.

»I forbindelse med rapportering af indsamlet konsensus til analytikerne blev de præliminære, ikke-reviderede regnskabstal beklageligvis oplyst ved en fejl. NNIT offentliggør derfor præliminære tal tidligere end forventet,« lød det i en meddelelse mandag fra NNIT.

Det var ikke kun fejlen, der har skabt opsigt. Det samme har tallene i regnskabet, hvor både top- og bundlinje faldt i fjerde kvartal.

It-selskabets omsætning fald med 2,7 pct. i kvartalet til 801 mio. kr. Samtidig faldt overskuddet i fjerde kvartal fra 85 mio. kr. til 58 mio. kr.

Udviklingen i fjerde kvartal er ikke en enlig svale. NNIT venter, at udviklingen vil fortsætte i år, og derfor venter selskabet nu en tilbagegang i omsætningen på på toplinjen 4-8 pct. målt i faste valutakurser. Driftsmarginen før særlige poster ventes at lande i intervallet 6-8 pct. opgjort i faste valutakurser. Sidste år landede denne post på 8 pct.

Forklaringen er, at NNIT har tabt aftaler med Novo Nordisk og Pandora.

BRANCHENYT
Læs også