Privatøkonomi

Perfekt timing før opsigelsesfrist: 0,5 pct. lån på vej ind i varmen

Der er høje kurser igen på alle de mest populære realkreditlån med fast rente.

Der godt nyt for de konverteringssultne boligejere. Foto: Søren Schnoor

De ansatte i realkreditinstitutter og banker kan så småt ruste familien til, at de skal på overarbejde i slutningen af januar.

Den 31. i denne måned er der opsigelsesfrist, og der er gode nyheder til de boligejere, der overvejer at lægge om.

Kursen på det 30-årige 0,5 pct. lån med afdrag er igen oppe i så høj en kurs, at det er attraktivt. Kursen er ca. 95,4. Uden afdrag fås lånet til lige under kurs 95.

Selv om realkreditinstitutterne afviser, at kurs 95 behøver være den magiske grænse for, om man skal optage et lån eller ej, så har præcist denne kurs stor betydning - også for institutternes låneanbefalinger.

Begge 30 årige 1 pct. lån ligger også i luksuskurser. Med afdrag er kursen over 99, med afdragsfrihed er den lige over 98. Også lån med kortere løbetid ligger i fornuftige kurser.

Hvis man har lyst til at komme helt ud af konverteringsræset og bytte det fast forrentede lån ud med de noget billigere flekslån, er der også godt nyt.

F1-lånet har en rente på -0,3 pct. Et F3-lån kan fås til nogenlunde samme rente, og et F5-lån til en rente på -0,12 pct.

2019 blev ellers et rekordår for konverteringer. Alene ved de to seneste opsigelsesfrister blev der omlagt lån for næsten 400 mia. kr. den voldsomme konverteringslyst kunne aflæses direkte i bankernes regnskaber.

Ved begge opsigelsesfrister blev der opsagt lån for knap 190 mia. kr. Man skal helt tilbage til 2005 - altså før finanskrisen for at finde tredjepladsen. Dengang blev der i forbindelse med en opsigelsesfrist omlagt lån for 127 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også