Privatøkonomi

Flere betaler "kompliceret" skat

Antallet af danskere, der betaler skat af personalegoder, er voksende. Men de fleste virksomheder indberetter formentligt ikke goderne, lyder det fra revisionsfirma.

En arbejdsgiverbetalt skitur anses som et personalegode, der skal indberettes til skattemyndighederne.

Flere og flere danskere betaler skat af de frynsegoder, de får gennem deres arbejde. Om det så er skiture, koncertbilletter eller noget helt tredje.

Det viser en opgørelse fra Skattestyrelsen, som revisionsfirmaet BDO skriver om i sit nyhedsbrev Depechen.

Men ifølge Henning Boye Hansen, chefkonsulent i BDO, er der dog ingen grund til at tro, at alle personalegoder bliver inberettet til skattemyndighederne.

»Hvis virksomhederne skulle efterleve reglerne til punkt og prikke, ville det kræve ansættelse af mange flere administrative medarbejdere. Det har virksomhederne ikke råd til. Derfor indberettes der lidt på må og få. Formentlig mest af de større virksomheder,« siger han i en uddybende kommentar til tallene.

Indberetninger om personalegoder:

År Antal personer Samlet beløb i mio. kr. Gennemsnit for hver person i kr.
2015 50.540 114,1 2.258
2016 50.681 194,8 3.844
2017 52.652 146,3 2.779
2018 53.020 142,7 2.691

Kilde: BDO på vegne af tal fra Skattestyrelsen

Henning Boye Hansen vurderer ikke, at skattemyndighederns kontrol af personalegoder er særligt omfattende. Men det skal myndighederne kun have ros for, fordi udbyttet ikke står mål med indsatsen, fortæller han.

»Borgerne forstår ikke, hvorfor de skal betale skat af en koncertbillet eller 6 flasker god rødvin, som de modtager som ekstra tak, fx for arbejde i en weekend. Hertil kommer, at reglerne er teknisk komplicerede, hvilket gør det svært at administrere dem,« siger Henning Boye Hansen.

Der findes flere typer personalegoder, som virksomheder er forpligtet til at indberette til skattemyndighederne. Det kan være skiture, weekendophold, fitnessabonnementer og lignende. Dog ikke goder givet i forbindelse med private mærkedage som bryllup eller rund fødselsdag.

Det kan også være bruttolønsfinansierede computere eller visse personalelån.

BRANCHENYT
Læs også