Privatøkonomi

Genvejen til mest mulig brugt bil for pengene

Vil du have mest mulig brugt bil for pengene, handler det om at finde de biler, der står i skyggen af de mest populære modeller.

Hyundai i30 er typisk mindst 20.000 kr. billigere som brugt end Kia Ceed, selv om de deler teknik. Foto: Anders Berner Skyggebiler kan give mere brugt bil for pengene, end hvis man vælger en af de mest populære biler, mener Jan Lang, der er markedsanalytiker ved Bilbasen. Foto: PR Opel Karl er en billig mikrobil, der står i skyggen af VW Up, som er markant dyrere på brugtmarkedet. Foto: Jens Overgaard Renault Talisman er stor, men der er ikke ret mange, som efterspørger den. Derfor er prisen lav. Foto: Jonas Ahlstrøm Seat Leon kører med samme teknik som bla. Skoda Octavia og VW Golf, men er langt billigere at købe som brugt. Foto: Martin Lehmann

Hver gang der bliver solgt en ny bil, så bliver der solgt to brugte. Mange køber de helt klassiske modeller som naboens, men hvis man kigger sig lidt omkring, kan der være nogle helt andre biler, man kan gøre en god handel på og dermed få samme biloplevelse, bare billigere.

Det mener markedsanalytiker Jan Lang fra Bilbasen. ..

BRANCHENYT
Læs også