Privatøkonomi

Klassisk model blev den mest solgte elbil i januar

Med 530 solgte elbiler i januar startede 2020 med et salg på næsten dobbelt så mange af slagsen som i fjor. VW e-Golf var den mest solgte med 180 stk.

Den relancerede VW e-Golf har fået godt fat, og den tyske model blev den mest solgte elbil i januar. Foto: VW Den helt nye VW e-Up sprang direkte ind som den fjerdemest solgte elbil i årets første måned. Foto: VW Nissan Leaf har et stort publikum og kom ind på en andenplads på salgslisten for elbiler. Foto: Nissan

Danskere er altid klar til et godt tilbud. Det gælder også, når vi taler om elbiler.

Således har den noget bedagede, men meget gennemførte VW e-Golf fået et comeback lige på kanten af, at den helt nye ID.3. snart er på banen. Det skyldes, at bilen er sat ned til 230.000 kr. og på trods af en forholdsvis beskeden rækkevidde på godt 230 km nu har sat sig på tronen som den mest solgte elbil herhjemme i januar med 180 eksemplarer.

Første el-trilling

Sammenlagt blev der solgt 530 elbiler i januar, hvilket er en fordobling i forhold til de 258 elbiler, der blev solgt i fjor. Nummer to i januar blev Nissan Leaf med 72 eksemplarer, mens Tesla Model 3, som ryddede bordet i fjor, kom ind på en tredjeplads med 60 biler.

Næstefter finder vi den helt nye VW e-Up, der med en rækkevidde på 260 km og en pris fra 163.000 kr. kan blive en af årets bestsellere. Senere følger fætrene Skoda Citigoe iV og Seat Mii Electric, hvor den sidstnævnte starter fra bare 150.000 kr.

Top-10-salget af elbiler i januar

1.V W e-Golf 180

2. Nissan Leaf 72

3. Tesla Model 3 60

4. VW e-Up 39

5. Renault Zoe 36

6. Audi e-tron 29

7. Hyundai Kona Electric 30

8. Hyundai Ionic Electric 25

9. Kia e-Niro 11

10. BMW i3 9

Kilde: De Danske Bilimportører


Renault Zoe, der kom i en ny generation sidst på året i fjor, ligger også pænt, mens modeller som Hyundai Kona Electric og Ioniq Electric følger efter. Hyundai har haft lange leveringstider på den elektriske Kona, men det er der nu gjort noget ved, så de nu kan leveres på få uger, og det vil givetvis løfte salget, ligesom en faceliftet Ioniq kan gøre det. Sidstnævnte har længere rækkevidde, men kan dog ikke oplade så hurtigt som de første udgaver.

Mange modeller

Lige under top-10-listen finder vi modeller som Jaguar i-Pace og Tesla Model X, der hver især har solgt syv eksemplarer. Tesla Model S, DS3 Crossback E-tense og Kia e-Soul følger lige efter. Det er endda blevet til et enkelt eksemplar af den nye Mini SE og den kinesiske Gumpert Aiways U5. Sidstnævnte er en del af et projekt med et nordjysk firma, der arbejder med bioethanoldrevne brændselsceller.

Også plug-in hybridbiler har solgt godt i årets første måned. Her fik 773 opladningshybrider nummerplader på mod 432 af slagsen i januar 2019. Men det er også en biltype, som producenter og importører satser massivt på i år.

Lyt også til Jyllands-Postens bil-podcast ”Bilradio”.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også