Privatøkonomi

Fleksrenterne fortsætter nedad

Alle flekslån får negative renter på førstedagen af auktionen over flekslån.

Renterne fortsætter ned ved auktionen over flekslån, der begyndte mandag. Arkivfoto: Thomas Borberg

Alle med flekslån op til fem års løbetid får negativ rente. Det er resultatet af den første dag med auktioner over flekslån.

F1-renten ligger i -0,25 pct. for lånet med afdrag og -0,24 for den afdragsfrie variant. Det er den laveste rente ved en april-auktion nogensinde.

»Vi kan konkludere, at F1-renten landede en tand under vores forventning. I sidste uge ventede vi -0,2 pct. og vi er altså 0,05 pct.-point under dette niveau med dagens resultat,« konstaterer cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig.

Det er de seneste dages nyheder om spredningen af coronavirussen, som har skabt uro på de finansielle markeder, og det er med til at trykke renterne ned på den første auktionsdag.

Også de lange renter har fået et tryk. Det afdragsfrie 30-årige 1 pct.-lån handles noget over kurs 100, og er på vej til at lukke for tilbudsgivning.

F3-renten ender på -0,39 pct. og F5-renten på -0,29 pct. Det er dog ikke de laveste renter nogensinde opnået på en rentetilpasningsauktion. Den rekord blev sat i august 2019, hvor F1-renten var tæt på -0,4 pct., F3-renten i omegnen af -0,6 pct. samt en F5-rente på tæt ved -0,55 pct.

Selvom renterne er negative, og investorerne reelt skal betale for at købe obligationerne, er der ingen problemer med at sælge dem, oplyser Realkredit Danmark.

»Ser vi på de tre auktioner under ét, har der været bud for 53,4 mia. kr. efter vores obligationer, og vi skulle sælge for 10,18 mia. Det såkaldte ”bid-to-cover” – altså efterspørgslen i forhold til den udbudte mængde – har dermed været på hele 5,25,« siger Christian Hilligsøe Heinig.

De endelige rentesatser kendes først, når auktionen slutter i løbet af ugen. De nye renter gælder fra 1. april.

BRANCHENYT
Læs også