Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Flere banker giver mulighed for overtræk og forlængelse af afdrag

Flere og flere banker er nu klar til at yde kunderne - både erhvervslivet og de private - en hjælpende økonomisk hånd i forbindelse med udbruddet af coronavirus. Og nu er Sydbank og Vestjysk Bank også klar.

Corona rammer verden
Karen Frøsig, adm. direktør i Sydbank. Foto: Sydbank.

Sydbank giver nu kunderne mulighed for midlertidige overtræk og udvidelse af kreditter, ligesom det er muligt at forlænge afdragsperioden på lån. Samtidig overvejer banken, hvilke muligheder der er for at give henstand med betalinger.

- Sydbank er en af Danmarks største erhvervsbanker, og især erhvervskunderne kan blive ramt økonomisk. Vi rykker derfor endnu tættere på vores kunder og står klar til at hjælpe, helt som vi plejer, men nu med større fleksibilitet i forhold til at få fundet en løsning, siger bankdirektør Bjarne Larsen.

Sydbanks administrerende direktør, Karen Frøsig, understreger, at det er for tidligt at sige noget om, hvordan spredningen af coronavirus påvirker den enkelte kunde, da den delvise nedlukning af Danmark kun netop er begyndt.

- Vi har allerede været i kontakt med rigtig mange kunder. Kunderne har brug for vished om deres situation. De tiltag vi gør i Sydbank, er mere af det, vi ved virker, når kunderne har brug for hjælp. Denne gang har vi dog skruet op for intensiteten og fleksibiliteten, når kunderne har brug for tæt sparring med deres bank, siger Karen Frøsig.

Hos Vestjysk Bank er man klar med fleksible kredit- og lånemuligheder, midlertidige trækningsretter samt andre individuelle løsninger til erhvervskunderne.

Og de private kunder vil blive tilbudt ydelseshenstand, kassekreditter og lånemuligheder, hvis behovet opstår.

- Vi kender endnu ikke de nøjagtige konsekvenser, men flere af bankens erhvervskunder vil uden tvivl blive ramt hårdt økonomisk, og privatkunder risikerer at blive opsagt fra deres job. Det her påvirker os alle, siger Jan Ulsø Madsen, der er administrerende direktør i Vestjysk Bank.

- Vi følger situationen meget tæt. Opstår der andre muligheder, som kan hjælpe os alle bedre igennem den økonomiske krise, så vil vi vurdere mulighederne og deltage så godt, vi kan, til gavn for vores kunder, siger han.

Blandt andet også Nordea og Danske Bank er kommet med lignende tiltag.

BRANCHENYT
Læs også