Privatøkonomi

Klare aftaler hos forhandleren er vigtigere end nogensinde

Nye teknologier, lige fra elektroniske skilteaflæsere til elbiler og plug-in hybrider, stiller større krav til bilkøbere og sælgere og kan give større grobund for uenighed, hvis der er ikke klare linjer om forventningerne.

De mange nye grønne biler som plug-in hybrider og elbiler giver et større udvalg på hylderne. Det stiller større krav til både bilkøbere og sælgere. Foto: FDM Nye teknologier gør det vanskeligere at finde fodslag for køber og sælger. Den bedste forberedelse til at undgå uenighed er altid at afstemme forventningerne, siger Lennart Fogh fra FDM. Foto: FDM Markedet er fyldt med ny teknologi som bl.a. skilteaflæsere, og deres præcision har givet anledning til sager hos Ankenævn for biler. Foto: Jens Overgaard Klassiske problemstillinger som uenighed om garanti og reklamation fylder stadig mest hos Ankenævn for biler, hvor handler udgør 4 af 10 sager, og reparationer resten. Foto: FDM

Hvis en sag mellem bilejer og værksted eller bilsælger går i hårdknude, skyldes det i langt de fleste tilfælde, at der ikke har været en klar aftale fra starten.

Det mønster går til stadighed igen hos Ankenævn for biler, der i fjor kunne notere en stigning fra 599 sager til 681 af slagsen. ..

BRANCHENYT
Læs også