Privatøkonomi

»Jeg elsker at flytte. På 13 år har jeg boet 18 forskellige steder i København« 

Der hersker en minimalistisk ro i designer Søren Le Schmidts hjem, men bag køkkenlågerne gemmer sig en enorm skosamling, og kigger man godt efter, har enkelte, nøje udvalgte ting fået lov at larme i indretningen.

Søren Le Schmidt syede sin første lille kvalitetsblazer, da han var seks år, og han har den endnu. Foto: Thomas Christensen Både bladholder og standerlampe er fundet på Dragør Marked, hvor man kan gøre sig mange gode loppefund. Stolen er ombetrukket af Søren Le Schmidt selv, fordi læderet var slidt. Foto: Thomas Christensen I gården lige udenfor køkkenvinduet sidder Søren Le Schmidt ofte og drikker sin morgenkaffe på sin egen lille, ugenerede plet, hvor der er sol hele morgenen. Foto: Thomas Christensen »Tænk at komme hjem til en seng, der ikke er redt. For mig er det totalt uacceptabelt,« siger Søren Le Schmidt. Sengetæppet er fra Juna, puder og gardiner har han selv syet. Foto: Thomas Christensen På badeværelset står en gammel stemmeurne, der benyttes som vasketøjskurv.
 Vaserne er fra Broste og lysestagerne fra Kibisi. Foto: Thomas Christensen »Frama 9,5 chair (som er tiltet 9,5 grader, red.) elsker jeg, fordi folk ikke ved, om man må og kan sidde på den, når den nu ser så underlig ud. Den stol kan det, jeg gør med tøj – dekonstruerer mønstrene for at sætte dem sammen igen på ny. Det snyder øjet. Det gør jeg også i mine design,« siger Søren Le Schmidt. Foto: Thomas Christensen Den brede vindueskarm huser Bjørn Wiinblads splinternye keramikserie. Den er sjov, den er gammeldags. Den har en vildt flot farve, siger Søren Le Schmidt om den. Foto: Thomas Christensen »Jeg bliver lidt æstetisk udfordret af cocktailvognen, fordi der er så mange ting på den. Den får dog lov at larme, fordi stuen ellers er rimelig stringent. Blomsterne er fra Tableau, som ligger lidt nede ad vejen. Her kan jeg være med, for det er sådan lidt rodede buketter. Blomster skal fylde noget,« siger Søren Le Schmidt. Foto: Thomas Christensen Den skulpturelle stol og lampe er fra 101 Copenhagen. Lampen giver et smukt og bredt lys ud i rummet, som ellers kun har et stuevindue. Den tunge lysestage på gulvet ved fjernsynet er en designklassiker fra Georg Jensen. Foto: Thomas Christensen Sofaen er Søren Le Schmidts eget design fra et samarbejde, han påbegyndte sidste år med Sofacompany. Denne her er en opdateret version, som kom på markedet i september 2020. Den er multifunktionel, for Søren Le Schmidt elsker at lave ting om, så det kan noget forskelligt. Puderne kan rykkes rundt, så det bliver en bred "flyder", ligesom den kan klappes ud, så man kan sove på den. Foto: Thomas Christensen

Det første, dine øjne møder, når du træder ind hos designer Søren Le Schmidt, er rækken langs den ene væg af smukke, skulpturelle kjoler, lavet af så tung denim, at de næsten kan stå selv.

Kjolerne, blazerne og frakkerne har alle sammen været med som show pieces til Søren Le Schmidts show under Københavns modeuge tilbage i august. ..

BRANCHENYT
Læs også