Privatøkonomi

Ejendomsmæglerkæde: Coronakrisen har givet et boost til store huse

I 2020 steg salget af store huse som følge af coronakrisen, vurderer man i ejendomsmæglerkæden Home.

Foto: Thomas Borberg

Coronakrisen har givet de danske boligkøbere appetit på mere plads. Det har resulteret i, at der i coronaåret 2020 blev solgt flere store boliger. Sådan lyder det fra ejendomsmæglerkæden Home.

»Pladsbehov er en klassisk flyttetrigger, men corona har skubbet på. Især flere unge og familier ønsker i højere grad nu end før at bo med mere plads. Både inde og ude,« lyder det fra Michael Dalsager, der er boligmarkedsanalytiker og talsperson i Home.

Tal fra boligsiden.dk viser, at der i 2020 blev solgt flere end 31.000 huse med minimum fem værelse. Det er en stigning på næsten 5.000 sammenlignet med 2019, og det svarer til en stigning på 19 pct. Dermed tegnede huse med minimum fem værelser sig for 53 pct. af det samlede hussalg i 2020, lyder det fra Home.

Det samlede boligsalg er buldret frem under coronakrisen, men for de mindre huse har fremgangen været noget mindre end for de større huse. Salget af huse med to værelser er steget med 10 pct., for huse med tre værelser lyder tallet på 13 pct., og for huse med fire værelser steg salget med 15 pct.

Udviklingen flugter med en undersøgelse, som analyseinstituttet Yougov lavede for Home i sommeren 2020. Den viste, at corona på dette tidspunkt havde skubbet til de potentielle køberes boligønsker. 19 pct. af de adspurgte i alderen 18-29 år ønskede i højere grad end før corona en større bolig, viste undersøgelsen bl.a.

Tendensen med, at corona havde rokket ved ønskerne til en bolig var mest udtalt i København og i byer med flere end 100.000 indbyggere.

»Her har flest nok også følt sig i underskud for plads, uderum og luft omkring sig under corona – og yngre bor generelt på mindst plads. Man kan sige, at corona-tendenserne er ny modvægt til den urbanisering – med søgning mod de større byer – som vi ellers ser,« lyder det fra Michael Dalsager.

BRANCHENYT
Læs også