Privatøkonomi

Fra dødsbo til drømmebolig: »Oldefar-stilen var gennemført, men den afskrækkede os ikke«

Forvandlingen er ikke gået helt så nemt, som Pernille Brygger og hendes mand håbede. Huset har været udsat for en del uskønne renoveringer, men med lidt kreativitet og hjælp fra svigerfar er dets sjæl atter blevet vakt til live.

Køkkenet er indrettet i den tidligere dagligstue, som fortsætter i en vinkel ind i stuen, der oprindeligt blev brugt som spisestue. For at bryde med alt det hvide er der bordplade af egetræ og gulv at blåt linoleum. Foto: Jan Ove Kristensen Pernille Brygger har brugt erfaringerne fra sin egen renovering og indretning af familiens villa til sin virksomhed som boligcoach for private. Foto: Jan Ove Kristensen Pernille Brygger har brugt erfaringerne fra sin egen renovering og indretning af familiens villa til sin virksomhed som boligcoach for private. Foto: Jan Ove Kristensen Pernille Brygger har brugt erfaringerne fra sin egen renovering og indretning af familiens villa til sin virksomhed som boligcoach for private. Foto: Jan Ove Kristensen Murermestervillaen i Odense Skibhuskvarter var oprindelig en tofamilievilla med et ekstra køkken på første sal. Nu har huset fået tilføjet træterrasse med nedgang til den skrånende græsplæne. Foto: Jan Ove Kristensen Køkkenet er indrettet i den tidligere dagligstue, som fortsætter i en vinkel ind i stuen, der oprindeligt blev brugt som spisestue. For at bryde med alt det hvide er der bordplade af egetræ og gulv at blåt linoleum. Foto: Jan Ove Kristensen Køkkenet er indrettet i den tidligere dagligstue, som fortsætter i en vinkel ind i stuen, der oprindeligt blev brugt som spisestue. For at bryde med alt det hvide er der bordplade af egetræ og gulv at blåt linoleum. Foto: Jan Ove Kristensen Køkkenet er indrettet i den tidligere dagligstue, som fortsætter i en vinkel ind i stuen, der oprindeligt blev brugt som spisestue. For at bryde med alt det hvide er der bordplade af egetræ og gulv at blåt linoleum. Foto: Jan Ove Kristensen Detaljerne er vigtige i et køkken: Glasvase med blomster, keramik, porcelæn og skærebrætter af træ. Foto: Jan Ove Kristensen Detaljerne er vigtige i et køkken: Glasvase med blomster, keramik, porcelæn og skærebrætter af træ. Foto: Jan Ove Kristensen

Egentlig havde Pernille Brygger ingen planer om at slå sig ned i en murermestervilla i Odense. Hun kunne bedre forestille sig at bo i Svendborg i en arkitekttegnet villa med atriumgård fra 1960’erne:

»Odense virkede lidt kedelig sammenlignet med hyggelige Svendborg, som jeg kender godt, da jeg er vokset op på Ærø,« fortæller hun. ..

BRANCHENYT
Læs også