Privatøkonomi

Storbank vil give private investorer adgang til avancerede investeringsprodukter

Interview: De mere komplicerede investeringsprodukter var i en årrække efter finanskrisen næsten bandlyst herhjemme. Nu dukker de op igen.

Danske Bank vil brede et avanceret storkundeprodukt ud til mindre private kunder og er nu i gang med at uddanne bankens investeringsrådgivere. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Christian Heiberg, chef for Danske Bank Asset Management. Foto: Danske Bank Investeringschef Thomas Otbo, Danske Bank Asset Management. Foto: Danske Bank.

Danske Bank vil give private kunder adgang til nogle af de mere avancerede investeringsprodukter, der i dag kun tilbydes de store institutionelle og de helt store private banking-kunder. Målet er at tilbyde mindre investorer mere robuste produkter med en indbygget faldskærm, så kursdyk ikke rammer så hårdt. Forbrugerrådet Tænk er kritisk.

»Vores GPS-produkt – Global Portfolio Solution – klarede sig virkelig godt gennem coronakrisen og var sidste år en af de allerbedste i sin gruppe hos Morningstar. Derfor vil vi gerne brede det ud til flere kunder. Vi mener selv, det har nogle gode egenskaber, hvor det holder igen, når markedet falder, men omvendt ikke bremser kursstigninger,« siger Christian Heiberg. ..

Læs også