Privatøkonomi

Folket, der kæmper for at få lov til at bo småt

Et stigende antal danskere drømmer om at slå sig ned på et minimum af kvadratmeter. Det frigiver penge til at nyde livet, men reglerne er besværlige. Jyllands-Posten møder idealisterne, som er klar til at starte et nyt liv som selvforsynende småhusbeboere.

Marie og Peter Gravesen Cox opgav job og lejlighed i København og byggede deres eget tiny house i en hal i Ebeltoft. Foto: Privat Den minimale plads bliver udnyttet maksimalt i Marie og Peter Gravesen Cox’ hus på blot 20 kvadratmeter. Foto: Privat Mange danskere er begyndt at interessere sig for at bo på få kvadratmeter. På den måde kan man operere med en markant mindre økonomi, end hvis man bor i et normalt parcelhus. Foto: Privat

Gitte Krabbe på 55 år har en hobby som ganske få. Hun bruger en betragtelig del af sin fritid på at få lov til at skabe en ”offgrid tiny house”-landsby i den vestfynske by Brenderup.

Offgrid betyder, at man i videst muligt omfang forsyner sig selv med strøm, vand, spildevand og varme. Tiny house betyder, at man bor småt, men det er op til en selv, hvad det indebærer, da der er forskellige opfattelser af, hvad der er småt. ..

BRANCHENYT
Læs også