Privatøkonomi

Ugens aktie: Vestas rækker ud efter en førende position på offshore

Koncernen er ubestridt verdensførende i henseende til at opføre vindmøller på land. Desværre er det til vands – offshore – man forventer den store vækst i de kommende år, og her står Vestas noget svagere. De nærmeste år vil vise, om man formår at indhente efterslæbet, og dermed retfærdiggøre den værdisætningen af aktien.

Foto: PR Vestas

For Vestas har tiden efter coronaens ankomst for godt et år siden slet ikke været så dårlig endda. Vel, det ekstra besvær, bl.a. med at få de komplicerede leverandørkæder til at fungere under restriktioner, kostede på bundlinjen. Men toplinjen levede op til forventningerne, selv om disse var ambitiøse, og Vestas etablerede sig som den suveræne markedsleder i henseende til landvindmøller, som stadig udgør langt den største del af verdensmarkedet.

Også på offshore-aktiviteterne var der fremgang, for så vidt at købet af Mitsubishis halvpart i de to koncerners joint venture på området, MHI Vestas, faldt endeligt på plads i december. Konstruktionen blev skabt tilbage i 2013, hvor Vestas selv var i problemer og havde brug for en stærk partner. Men driftsmæssigt var den aldrig optimal, og Vestas ønskede at få foden under helt eget bord. Det har selskabet fået nu...

Læs også
Top job