Privatøkonomi

For første gang i 2021: Nye tal viser fald i huspriserne

Huspriserne faldt fra maj til juni, viser tal fra Danmarks Statistik.

I sin seneste prognose venter regeringen, at priserne på huse vil stige med 13,1 pct. i år. Foto: Joachim Adrian

En stime er blevet brudt på boligmarkedet. Efter en lang periode, hvor den ene opgørelse efter den anden har peget på prisstigninger på boligmarkedet, viser helt nye tal fra Danmarks Statistik det modsatte. Huspriserne faldt for første gang i 2021 fra maj til juni.

»Huspriserne er faldet en lille smule den seneste måned, men oven på en periode med hektisk aktivitet er det kun godt, hvis boligmarkedet tager sig en puster. Det mindsker risikoen for, at vi efterfølgende får et kraftigt fald,« skriver Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea Kredit, i en kommentar.

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at faldet fra maj til juni lød på 0,5 pct.

»Dagens tal peger på, at noget af presset på boligmarkedet mange steder er fortsat med at aftage. Det stemmer godt overens med vores forventninger om, at den gradvise tilbagevenden til normalen, efter at corona har lagt en dæmper på danskernes lyst til at købe bolig,« skriver Louise Aggerstrøm Hansen, der er privatøkonom i Danske Bank, i en kommentar.

Selv om de seneste tal peger på, at huspriserne faldt en anelse, venter man i Nordea Kredit ikke, at det er et tegn på en vending på boligmarkedet.

»Vi forventer ikke, at vi står foran en længere periode med faldende priser, men i stedet at vi er på vej mod en normalisering, hvor der både vil være måneder med svagt faldende priser og måneder med svagt stigende priser. En blød landing på boligmarkedet vil være til gavn for alle,« lyder det fra Lise Nytoft Bergmann.

For ejerlejligheder steg priserne fra maj til juni med 0,6 pct., viser tallene fra Danmarks Statistik. Ser man på udviklingen over det seneste år, ligger huspriserne 11,7 pct. højere end for et år siden, mens priserne på ejerlejligheder i samme periode er steget med 12,9 pct.

Mandag offentliggjorde regeringen sin prognose for dansk økonomi, og af den fremgik det, at regeringen venter, at huspriserne i år vil stige med 13,1 pct. i år.

Læs også
Top job