Privatøkonomi

Endnu en indikator peger på, at temperaturen på boligmarkedet er på vej ned

Antallet af fremvisninger er faldet den seneste måned, og det er normalt en god indikator for den fremtidige udvikling på boligmarkedet.

Antallet af fremvisninger peger på, at boligmarkedet er på vej mod mere normale tilstande. Foto: Jens Dresling

Temperaturen på boligmarkedet fortsætter med at falde, efter at det under coronakrisen nåede op i nærheden af feberlignende tilstande.

I hvert fald hvis man skal tro det seneste boligbarometer, som Danske Bank og ejendomsmæglerkæden Home står bag.

»Boliginteressen er aftaget yderligere i august,« skriver Bjørn Tangaa Sillemann, der er senioranalytiker i Danske Bank, i en kommentar.

Boligbarometeret viser, at august bød på ca. 3 pct. færre fremvisninger af huse og ejerlejligheder i Home. Siden årsskiftet er antallet af fremvisninger faldet med 27 pct. for huse og 37 pct. for ejerlejligheder, viser boligbarometeret.

Dermed er antallet af fremvisninger tilbage omkring niveauet fra juni 2020. Sammenlignet med starten af året, hvor boliginteressen toppede, ligger august 27 pct. og 37 pct. lavere for henholdsvis huse og lejligheder.

Danske Bank peger på, at antallet af fremvisninger normalt er en god indikator for, hvordan markedet vil udvikle sig i fremtiden. Hvis antallet af fremvisninger stiger, stiger antallet af handler normalt efterfølgende. Det omvendte gør sig gældende, hvis antallet af fremvisninger falder.

»Det er netop den udvikling, vi har set i år. Efter fremvisningerne toppede i starten af året, er antallet af handlede boliger faldet markant,« lyder det fra Bjørn Tangaa Sillemann.

På trods af faldet i antallet af fremvisninger er interessen for boliger fortsat på et højt niveau. Antallet af handler ligger fortsat over perioden op til coronakrisen.

»Det faldende antal fremvisninger og handler i august indikerer, at farten på boligmarkedet er fortsat med at aftage efter sommerferien og nærmer sig mere normale niveauer,« skriver Bjørn Tangaa Sillemann.

Læs også