Privatøkonomi

»Det er helt vildt«: Priserne på flybilletter er banket helt i bund

Flybilletter til europæiske destinationer i uge 40 har aldrig været lavere, viser ny opgørelse.

Transport, fly, lufthavn, billund, landing bane, lys

Priserne på flybilletter til populære europæiske destinationer er banket helt i bund. Gennemsnitspriserne på flybilletter i uge 40 fra København, Billund, Aalborg, Aarhus og Hamborg til 10 europæiske destinationer har således aldrig været billigere. Det viser en opgørelse, som sammenligningssiden travelmarket.dk har lavet for Finans på baggrund af tal fra Dansk Flyprisindex.

»Det er helt vildt,« siger Ole Stouby, der er adm. direktør i Travelmarket.

I uge 40 ligger gennemsnitsprisen for flybilletter tur/retur fra København på 348 kr. For Billund ligger gennemsnitsprisen på 446 kr. Det svarer til et fald på lidt over 28 pct. sammenlignet med uge 40 i 2019 for rejser fra København. For rejser fra Billund lyder faldet på 29 pct.

»Man kan ikke rigtig sammenligne med priserne i 2020, da mange ruter var lukket ned og der ikke var den samme kapacitet i markedet,« siger Ole Stouby.

De 10 europæiske destinationer, som indgår i opgørelsen, er Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm og Wien.

»Det er utroligt, at flybilletterne kan blive ved med at falde i pris, men det fortsætter bare. Det tyder på, at vi står i en situation med meget kapacitet og en mindre efterspørgsel, og det presser priserne. Flyselskaberne konkurrer på livet løs,« siger Ole Stouby.

Ifølge Ole Stouby er det især lavprisselskaberne, der i øjeblikket presser priserne med det formål at få fyldt flyene op igen efter coronakrisen, hvor mange fly blev holdt på landjorden.

»Det er en helt speciel situation, og forudsigelserne om, at priserne ville stige efter coronakrisen, var noget vrøvl. Der er så meget kapacitet, så det er forbrugernes marked i øjeblikket,« siger Ole Stouby.

Hos Travelmarket venter man ikke, at priserne vil begynde at stige igen lige foreløbigt.

»Vi vil få et marked i seks til 12 måneder frem i tiden, hvor vi vil se meget lave priser. Det skal stimulere folk til igen at købe flyrejser,« siger Ole Stouby.

Læs også