Privatøkonomi

Par har indrettet patriciervilla i modig stil: »Vi er ikke bange for at tegne uden for linjerne«

Kasia og Thomas Falkentoft lader sig ikke diktere af modens luner, men følger deres egen smag. I en villa fra 1898 nord for København har de indrettet sig med dristige møbler, spraglede tapeter og plads til børneleg.

Det sorte køkken i egetræ med messingfronter er fra Multiform, og bordpladen er af italiensk marmor. Fotografiet med guldramme er fundet i en af favoritbutikkerne på Frederiksberg, Studio Septimus Krogh. Divanen fra Eilersen fungerer som rumdeler og bruges af gæster og af børnene. Foto: Jan Ove Kristensen Kasia og Thomas Falkentoft har efter en årrække bosiddende i Schweiz fundet sig til rette i en ældre villa i Charlottenlund, hvor de har foretaget flere forbedringer. Foto: Jan Ove Kristensen Renovering af facade, havestue, altan og terrasse er nogle af fornyelserne på Charlottenlund-villaen fra 1898. Foto: Jan Ove Kristensen I hallen hænger udklip fra en rest tapet fra gæstetoilettet. Tapetet er fra hollandske Marcel Wanders, den lille lædersofa er fra Design by Us, og loftslampen er fra Moooi. Foto: Jan Ove Kristensen Den grønne Bolia-veloursofa har kun et par sideborde, da der skal være luft og plads til børnenes leg foran sofaen. Det sorte bord ”Shuffle MH1” er fra &tradition. Lampen til venstre er fra Philippe Starck for Flos. Foto: Jan Ove Kristensen Det iøjnefaldende billede er malet af Cecilie Westh, mens møblerne i spisestuen er fra Moooi og lampen fra Flos. Parret har bevidst styret udenom de mest kendte danske møbelklassikere. Foto: Jan Ove Kristensen I soveværelset på første sal er bagvæggen tapetseret med blomstertapet fra Marcel Wanders. Kuppellampen ”Skygarden” er fra Flos. Foto: Jan Ove Kristensen Lampen, der er en tro kopi af kuplen i den berømte Peterskirken i Rom, hedder ”Cupolone” og er fra CasaShop. Den hænger i havestuen. Foto: Jan Ove Kristensen Havestuen med ny stuk og sortmalet billedvæg. Skakbordet ”Traccia Table” fra Cassina og stolene er fra Design by Us. Foto: Jan Ove Kristensen

Når man står i Kasia og Thomas Falkentofts hjem, er der ikke meget, der indikerer, at man befinder sig i en dansk villa. De mørke møbler, de voluminøse lamper og de guldindrammede billeder er formentlig så langt fra den skandinaviske stil, som noget kan være. Husets ene beboer kommer da også fra Polen, og parret havde boet fem år i Schweiz, før de besluttede sig for at flytte tilbage til Danmark.

Før udstationeringen boede de i Valby, og de ville gerne finde et hus med have ikke alt for langt fra København. Men efter at have set hele 32 huse var det rigtige stadig ikke dukket op. ..

Læs også