Privatøkonomi

De sprang "begynderhuset" over og flyttede ind i gammel overlægebolig på 214 kvadratmeter

Foreløbig har Katrine Mørk og Tobhias Vindbjerg brugt to år på at gøre en stor overlægebolig fra 1912 med snavs, nikotinlugt og spøjse gør det selv-løsninger til et smukt hjem. I sommer fik de en søn, men arbejdet med huset fortsætter med fars hjælp.

Med højt til loftet virker det mørke kassetteloft ikke spor tungt, og det ville være synd at male det over, synes Katrine Mørk. De gammelrosa veloursofaer og lænestolen samt bordene med grønt marmor er fra Ilva og er nogle af husets få nye møbler. Foto: Jan Ove Kristensen Køkken-alrummet med spisestue har fået trælofter og nyt parketgulv under de tidligere ejere. Det hvide, neutrale køkken fra Invita har kompositbordplade og en lyserød bagvæg. Foto: Jan Ove Kristensen Lofter og gulve er blevet renoveret. Det ældre spisebord er hentet gratis på Facebook Marketplace og siden malet blåt. Stolene er såkaldte frisvingsstole med kromrør og blå fløjlspolstring fra Unique. Da pejsen er forbundet til samme skorsten som brændeovnen i dagligstuen, må den først bruges, når den er lukket med en glaslåge. Derfor er den lige nu til pynt. Foto: Jan Ove Kristensen I gamle messinglysestager på kaminhylden står dekorative snoede stearinlys i forskellige pastelfarver. Foto: Jan Ove Kristensen Bag køkkenet ved siden af spisestuen har parret fælles kontor med bord, som Katrine Mørk fars onkel lavede som snedkerlærling, og som hun selv boede med på sit pigeværelse. Lampen har parret bygget af vandrør og lampetter. Kevi-stolen med læder er købt i en genbrugsbutik for 125 kr. Det vævede gulvtæppe er fra Ikea. Foto: Jan Ove Kristensen I et hjørne af kontoret har Katrine Mørk sammensat en gallerivæg med en dekorativ sofa og flere små borde. Den langarmede arkitektlampe har hun haft i 10 år. Foto: Jan Ove Kristensen Nichen, der muligvis var del af en tilbygning til huset fra 1920, skal ombygges med reoler og en bænk med hynde på langsiden. Foto: Jan Ove Kristensen

Da Katrine Mørk og Tobhias Vindbjerg som 28-årig og 25-årig ledte efter hus, var det med et målrettet blik på Juelsmindehalvøen i Østjylland. De er begge opvokset i mindre byer på landet, og lige dette område var efter deres mening det ideelle sted at slå sig ned og stifte familie. Her var både grønne omgivelser, flinke naboer i alle aldersgrupper og ikke mindst huspriser, som danskere fra andre landsdele ville kalde ustyrligt lave.

I Hornsyld ved Hedensted, hvor det for længst nedlagte sygehus engang havde været den vigtigste arbejdsplads i byen, fandt parret en stemningsfuld tidligere overlægebolig med syv værelser og to toiletter. Og til en pris på lidt over en million for 214 kvadratmeter bolig og 98 kvadratmeter kælder var det svært at sige nej – også selvom huset ikke ligefrem tog sig indbydende ud til fremvisningen:..

Læs også